Espectacle

Els encantats

de David Plana
Direcció
Lucia Del Greco
Dates
Del 08/03/2023 al 09/04/2023
Espai
Sala de baix

Sinopsi

Els encantats obre la porta a la intimitat d’una família trencada: un pare, un fill i una filla decideixen, en un acte de fe i d’esperança en el futur, fer un viatge a un lloc màgic del passat. És un bosc, una muntanya, un llac; un espai allunyat de la civilització, enfosquit per la boira, envaït per la nit.

En aquest periple familiar, els personatges intenten recordar, volen tornar a la gènesi de totes les coses, a l’arquetip de la ruptura, al moment en què el temps es va aturar i la seva percepció del món va canviar irreversiblement. Volen evocar el moment de l’encantament, aquesta esquerda que amb el pas del temps es va fer més i més profunda i es va convertir en una arrel infecta que va contagiar la sang de la família, fins a portar-la a la descomposició. En aquesta travessa màgica, es configura un univers en què les fronteres entre la realitat i la imaginació es difuminen, en què criatures misterioses conquisten el pensament dels personatges, mentre la por i el desig se n’apoderen, i la desolació conquereix espai, deixant l’estructura familiar sense possibilitat de reconstrucció i sense solidesa: la separació i l’oblit semblen ser les úniques possibilitats de supervivència, en una realitat on els personatges estan condemnats a la solitud.

Aquest espectacle forma part del cicle La família (o la família?), una proposta per reflexionar sobre el concepte de família des de diferents perspectives: els imaginaris, les relacions, les vulnerabilitats, les estructures socials, el món laboral, els sentits, les emocions…

Autoria: David Plana
Direcció: Lucia Del Greco

Repartiment: Jordi Boixaderas, Guillem Font, Mabel Olea i Sandra Pujol

Escenografia: Pol Roig 
Il·luminació: Cube.bz
Vestuari: Pau Aulí
Composició musical i espai sonor: Pau Matas
Assessoria de moviment: Ester Guntín
Ajudant de direcció: Rita Molina Vallicrosa

Una producció de la Sala Beckett

 

Premi Frederic Roda de Teatre 2015

Et pot interessar
Lectura dramatitzada
Miracle
d'Enis Maci
14/04/2023
Les maleïdes
de Sergio Baos
Del 22/03/2023 al 02/04/2023
Espectacle
Búho
de Titzina Teatre
Del 19/04/2023 al 14/05/2023
Espectacle
Derecho a pataleta
la missió més trepidant de les Espies de Veritat
de Las Chatis de Montalbán
Del 26/04/2023 al 14/05/2023