Laboratori

Encreuaments

Laboratori del cicle 'Les condicions del cervell'
Dates
Del 19/10/2017 al 17/06/2018

Del 19/10 al 17/06

Coordinació: Lali Álvarez i Jorge-Yamam Serrano

Repartiment: Albert Ignasi Antón, M. Dolors Artigas, Dalia Castro, Yolanda Esteban, Joan Esteve, Juanjo Fons, Oriol Garasa, Laura Giberga, Jesús Gonzalez, Jaume Lanciana, Esther Monzó, Maria A. Navarro, Adrià Olay, JuanFran Ramos, Mon Ribera, Alba Sàez, Elena Simarro i Laura Weissmahr

Artistes de La Escocesa: Daniel de la Barra, Júlia Calvo, Guillermo Moreno, Guillermo Carrión, Juan Francisco Segura Martínez, Llapispanc i Marla Jacarilla

Artista d’Hangar: Patrícia Fernández Antón

Escenografia: Paula Catalan i Raquel Joglar Noa

Vestuari: Maria Gallemí

Assistent de dramatúrgia i ajudant de direcció: Laura Cabello

Assistent de direcció: Xantal Gabarró

Documentació i coordinació d’artistes: Jessica González

També han col·laborat: Carles Moreno i Nuria García

Contacte info@salabeckett.cat

Sota el títol Encreuaments, aquest laboratori de creació ha sorgit del cicle de la Sala Beckett Les condicions del cervell, i té com a objectiu generar vincles entre els equipaments culturals del barri i amb la ciutadania per esborrar estigmes, trencar prejudicis, i a la vegada oferir eines artístiques per tal de donar veu a un col·lectiu moltes vegades invisibilitzat, mal entès i discriminat.

A part de la Sala Beckett i la Fundació Joia, la proposta compta amb diversos agents del Poblenou: Can Felipa, La Escocesa, Hangar i Districte de Sant Martí. La proposta s’emmarca en el projecte Barcelona Districte Cultural de l’Ajuntament de Barcelona, més concretament en el programa ART I PART de creació artística comunitària als barris.

El programa ART I PART

El programa ART i PART de creació artística comunitària als barris és una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona, gestionada a través de l’Institut de Cultura de Barcelona i que s’engloba en el marc del programa Barcelona Districte Cultural. ART i PART acompanya, en aquesta primera fase, cinc creacions comunitàries en cinc barris de Barcelona.

ART i PART fomenta creacions artístiques col·laboratives a on veïns i veïnes són acompanyats per professionals de les arts en una recerca que utilitza llenguatges diversos, híbrids i experimentals, que van des de les arts vives fins a les visuals i audiovisuals o les noves tecnologies, sempre cercant un equilibri. ART i PART se suma a altres projectes del sector de les arts comunitàries a la ciutat de Barcelona que, des de fa 15 anys, impulsen diverses entitats, artistes i organitzacions. I ho fa amb una mirada sostenible, no buscant inventar res nou sinó aprofitant el teixit ja existent i acompanyant-lo per tal de crear equips de treball o partenariats que vulguin treballar plegats.

Aquest programa, comissariat per Eva García, és innovador en l’àmbit municipal tant català com europeu, a on no trobem experiències similars.

Partenaires: Sala Beckett  i Fundació Joia

Artistes acompanyants: Lali Álvarez i Jorge-Yamam Serrano
Col·laboradors: Can Felipa, La Escocesa, Hangar, Districte de Sant Martí i ELS MALNASCUTS

Aquest laboratori forma part del projecte Barcelona Districte Cultural de l’Ajuntament de Barcelona