Denise Duncan

Directora i dramaturga. Membre fundadora del Col·lectiu Tinta Negra. Membre del Consell Assessor de la revista Acotaciones (RESAD 2020-).

Entre els seus textos teatrals destaquen Títuba. Bruixa, negra i ramera (Sala Periferia. Autoria i direcció); El combat del segle/El combate del siglo (Sala Beckett/ Festival Grec/Teatre Principal de Palma/Centro Dramático Nacional. Autoria i direcció); Negrata de merda (Teatre Tantarantana. Autoria i direcció); Henrietta, el musical (Teatro Nacional de Costa Rica); Una dona en el mirall (Sala Atrium. Autoria i direcció) i La Taverna dels Bufons (Teatre Romea. Ajudant de direcció i coautora), entre altres.

Ha guanyat premis com l’accèssit del Premio para textos teatrales Marqués de Bradomín i el Premi Jaume Vidal Alcover dins dels Premis Ciutat de Manacor. També ha estat autora del VII Laboratori d’Escriptura Teatral de la Fundació SGAE 2019 i autora resident de la Sala Beckett la temporada 2019-2020.

Treballa com a guionista freelance per a la productora de Costa Rica Fulfierros (2014-), és part del talent de guionistes de Cattleya Producciones (2021-) i és voluntària del programa Señoras Freedom a les presons de dones de Barcelona Wad Ras i Brians (2020-).

Duu a terme habitualment feines d’organització de taules rodones. És conferenciant i assessora en temes de raça, racisme i tractament de la diversitat ètnica en la ficció.

Duncan és Graduada del Postgrau Social Media Content: Community Manager i Content Curation (2017), Màster en Estudis Teatrals i Audiovisuals per la Universidad de la Coruña (2004), Llicenciada en direcció i dramatúrgia de l’Institut del Teatre de Barcelona (2012), Llicenciada en Arts Dramàtiques (2004) i Llicenciada en Comunicació Col·lectiva amb èmfasi en Periodisme per la Universidad de Costa Rica (2004).

Denise Duncan forma part del projecte Fabulamundi. Playwriting Europe.