Denise Duncan

Directora i dramaturga. Membre fundadora del Col·lectiu Tinta Negra. Membre del Consejo Asesor de la revista Acotaciones (RESAD 2020-).

Entre les seves estrenes teatrals hi ha El combat del segle/El combate del siglo (Sala Beckett/Teatre Principal de Palma/Festival Grec/Centro Dramático Nacional; autoria i direcció), Negrata de merda (Teatre Tantarantana; autoria i direcció), Henrietta, el musical (Teatro Nacional de Costa Rica, 2021), Una dona en el mirall (Sala Atrium; autoria i direcció) i La Taverna dels Bufons (Teatre Romea; coautora), entre d’altres.

Ha guanyat premis com l’accèssit del Premio para textos teatrales Marqués de Bradomín i el Premi Ciutat de Manacor de Teatre Jaume Vidal Alcover. Ha estat autora del VII Laboratori d’Escriptura Teatral de la Fundació SGAE 2019 i autora resident de la Sala Beckett la temporada 2019-2020.

Treballa com a guionista freelance per a la productora de Costa Rica Fulfierros (2014-), és part del talent de guionistes de Cattleya Producciones (2021-) i és voluntària del programa  “Señoras Freedom” a les presons de dones de Barcelona Wad Ras y Brians (2020-).

Desenvolupa habitualment tasques d’organització de taules rodones, és conferenciant i assessora en temes de raça, racisme i tractament de la diversitat ètnica en la ficció.

Duncan és Graduada del Postgrau Social Media Content: Community Manager i Content Curation (2017). Màster en Estudis Teatrals i Audiovisuals a la Universidad de la Coruña (2004). Llicenciada en direcció i dramatúrgia a l’Institut del Teatre de Barcelona (2012), Llicenciada en Arts Dramàtiques (2004) i Llicenciada en Comunicació Col·lectiva amb èmfasis en Periodisme a la Universidad de Costa Rica (2004).

Denise Duncan va ser autora resident de la Sala Beckett durant la temporada 2019-20. El combat del segle és el text escrit durant aquest període i va ser estrenat l’octubre de 2020.