caesen

Glòria Balañà i Altimira

Barcelona, 1974

Llicenciada en Direcció Escènica i Dramatúrgia a l’Institut del Teatre de Barcelona (2003). Màster Oficial d’Estudis Teatrals per la UAB, l’IT i la UPF (2012).

Amplia la seva formació amb cursos de dramatúrgia i interpretació a l’Obrador de la Sala Beckett (Javier Daulte i Claudio Tolcachir, entre altres), La Piconera (Los Corderos) i al Festival Internacional de Sitges (Yves Lebeau).

Forma part del consell de redacció de la revista Pausa. Quadern de teatre contemporani de la Sala Beckett.

Actualment és professora de dramatúrgia i direcció a l’Institut del Teatre de Barcelona. Ha treballat com ajudant de direcció amb Ramon Simó, Carles Alfaro, Àlex Rigola, Carme Portaceli i Luca Valentino, entre altres, en diferents teatres i festivals de Catalunya (TNC, Teatre Lliure, Festival de Peralada, Festival d’Òpera de Butxaca…).

Com a directora d’escena ha realitzat, entre altres, els següents espectacles: El setè cel, de Caryl Churchill, amb Teatre de l’Enjòlit (Sala Beckett 2014); Joves extraordinaris (Utopies), de Victoria Szpunberg, projecte pedagògic de l’escola Eòlia fet a Montpellier, Barcelona (Teatre Grec 2013) i Berlín; Boys don’t cry, de Victoria Szpunberg, Sala Cuarta Pared Madrid (2013), Teatre Lliure i Teatre Tantarantana (Grec 2012); La marca preferida de las hermanas Clausman, de Victoria Szpunberg, Sala Cuarta Pared Madrid (2011) i Teatre Tantarantana (2010); Elèctrics, de Pau Miró, Temporada Alta de Girona (2009) i Sala Beckett (2010); Reflections, concert-instal·lació de música contemporània, idea de José Luis Bieito, CaixaForum de Barcelona (2008); Àlea Arborea, concert escenificat d’Anna Bofill, Sala Beckett (2007); L’ham, de Gemma Rodríguez, Sala Beckett (2007); Los perros y los niños son los únicos que miran con ojos de poeta, espectacle de teatre-dansa i música, idea de José Luis Bieito, Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú (2006); Pulsió, de Franz Xaver Kroetz, amb la companyia Teatre de Calaix, Teatre Tantarantana (2005), i Hamletmachine de Heiner Müller, dins del cicle Assaigs Oberts, Teatre Lliure (2004).

Com a dramaturga, ha escrit i dirigit Desencant, espectacle de creació al Teatre Lliure dins dels Assaigs Oberts i al Sitges Teatre Internacional (2004); Elecktra, al Teatre Estudi de l’IT (2003), i M. Bovary al Teatre Artenbrut (2002), obra publicada a la revista Escena.

Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar