Lara Díez Quintanilla

Es gradua en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona al mateix temps que es llicencia en Psicologia per la Universitat Oberta de Catalunya. Més endavant, cursa la formació de Psicoterapeuta de grups i famílies pel Grup Alfa. Combina la seva formació com a psicòloga treballant amb la Dra. Àngels Vives Belmonte i el Dr. Ignasi Bros en l’observació de grups i completa la seva formació com a actriu, dramaturga i directora amb Pablo Messiez, Claudio Tolcahir, Sergi Belbel, Alistair McDowall, entre altres.

Creadora de les companyies retreTTeatre i LA VOLCÀNICA amb les que actualment treballa, segons la producció, com autora, directora o actriu.

Els seu darrer treball és El buit de la parcel·la oblidada, una trilogia existencialista composta per Omplint el buit (La Gleva, maig 2019), Les oblidades (Teatre Akadèmia, maig 2019) i La nostra parcel·la (Teatre Lliure, març 2020).

Ha obtingut el premi Zapping a millor actriu de televisió el 2017, el premi Píndoles 2017 per Notícies del futur, el premi Píndoles 2018 i el premi Mikroakadèmia 2018 per Jocs perillosos i el premi Crítica Serra d’or 2018 per la seva obra Herència abandonada reestrenada el gener de 2020 a la Sala Beckett, on va ser autora catalana al taller internacional de l’Obrador d’estiu 2019.

Actualment treballa com actriu al programa de sàtira política “POLÒNIA” de TV3 i forma part del grup Peripècies liderat per Sergi Belbel, com actriu i dramaturga.

Lara Díez Quintanilla va ser autora resident de la Sala Beckett durant la temporada 2020-21. Eufòria és el text escrit durant aquest període i va ser estrenat el desembre de 2021.