Lucía Carballal

(Madrid, 1984)

Lucía Carballal es va formar com a dramaturga a la RESAD de Madrid, l’Institut del Teatre de Barcelona i la Universität der Künste de Berlín.

És autora de més d’una desena d’obres teatrals. Les més recents són La actriz y la incertidumbre, escrita en el marc del projecte La Pira del Centro Dramático Nacional, Las bárbaras (Centro Dramático Nacional), La resistencia (Teatros del Canal), Una vida americana (Teatro Galileo, finalista als Premios Max a la Millor Autoria Teatral) i Los temporales (Centro Dramático Nacional), totes reunides al llibre Las últimas, publicat per l’editorial La uña rota el 2021.

Entre les seves obres anteriors cal destacar A España no la va a conocer ni la madre que la parió, en coautoria amb Víctor Sánchez Rodríguez, estrenada al Festival Russafa Escènica de València i guanyadora del Premio Eurodram, i Mejor historia que la nuestra, representada al Teatro Lara i mereixedora d’un accèssit del Premio Marqués de Bradomín. A més, ha realitzat la dramatúrgia del projecte Storywalker: de Qingtian a Usera, creant nou ficcions sonores al voltant de la comunitat xinesa de Madrid.

L’any 2019 va ser una dels set dramaturgs europeus escollits pel prestigiós autor Simon Stephens per participar en la trobada internacional de dramatúrgia 7 d’un cop! a la Sala Beckett.

En paral·lel a la seva tasca com a autora teatral, ha treballat com a guionista i ha impartit cursos d’escriptura a la Sala Beckett, l’ECAM i La Casa Encendida.