Xerrada

El dol

a càrrec de Norma Grau, Alba Payàs i Thaïs Tiana Sastre
Data
11/02/2020
Horari

A les 19h

Espai
Sala de baix
Preu
3€ | Personatges de la Beckett i Comunitat UOC gratuït

L’aflicció causada per la mort d’una persona estimada no ha variat… però sí les formes de manifestar aquest dol, de conviure amb ell i de compartir-lo socialment. La mort ha estat ‘marginada’ de les nostres vides i, en canvi i paral·lelament a la secularització de la societat, necessitem més que mai gestionar el dol. A redós d’aquesta necessitat, han sorgit grups d’acompanyament a persones en dol, s’han format especialistes i s’han creat xarxes que cerquen com articular el dol contemporani.

Hi participaran:

Norma Grau

Graduada en Psicologia, fotògrafa professional i formadora, és la creadora del projecte Stillbirth. Stillbirth va iniciar-se el 2010 a Barcelona com a resposta a la necessitat dels pares dels nadons morts de disposar d’imatges dels seus fills. Aquest és un projecte obert, destinat a totes les famílies que han viscut la mort d’un fill o filla. Amb aquestes imatges se li dona un lloc i una identitat al nadó mort, i es reivindica la paternitat i la maternitat més enllà de la seva mort. www.proyecto-stillbirth.org

Alba Payàs

Psicoterapeuta i experta en dol, amb més de 20 anys d’experiència en acompanyament en final de vida i dol. Autora de Las tareas del duelo (Paidós, 2010) i El mensaje de las lágrimas (Paidós, 2014) i de diversos articles científics. Directora de l’Institut IPIR a Barcelona, institució dedicada a l’ acompanyament de famílies que viuen pèrdues i a la formació de professionals (www.ipirduelo.com). Directora del Màster en Counseling i Intervenció en Dol, Pèrdues i Traumes. (IL3-UB).

Thaïs Tiana Sastre

Psicòloga general sanitària per la Universitat de Barcelona, des de 2010 treballa com a psicòloga al Programa de Prevenció de Suïcidi i al Programa d’Atenció al Supervivent de l’Hospital de la Sant Creu i Sant Pau. Màster en Psicologia Clínica en l’Hospital General (UB) i Màster en Teràpia d’Acceptació i Compromís (Instituto ACT, Madrid), té formació en Mindfulness (Programa MBSR) i Auto Compassió.

Modera:

Jaume Claret

Jaume Claret és professor agregat als Estudis d’Arts i Humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya. Llicenciat en Ciències de la Comunicació (UAB) i en Humanitats (UPF) i doctor en Història (UPF), la seva recerca s’ha centrat en la historia intel·lectual, cultural i política espanyola i catalana contemporànies i actualment dirigeix el projecte de recerca: “Regiocat. Regionalisme a Catalunya sota el règim de Franco: discursos i pràctiques”. És autor de diferents articles, capítols i llibres, entre els darrers “Pasqual Maragall: pensamiento y acción” (RBA, 2017) i “Ganar la guerra, perder la paz. Memorias del general Rafael Latorre Roca” (Critica, 2019).

El cicle Memento mori. Recordem-nos de morir està organitzat per la Sala Beckett i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Et pot interessar
Six Feet Under
a càrrec de Desirée de Fez i Òscar González
10/03/2020
Demà
d’Helena Tornero
Del 19/02/2020 al 08/03/2020