Lectura dramatitzada

Embús

d'Andreu Rifé i Emma Riverola
Direcció
Data
27/03/2018
Horari

A les 20:30h

Durada
1h 20min
Espai
Sala de dalt
Preu
3€ | Personatges de la Beckett gratuït

Els dramaturgs Andreu Rifé i Emma Riverola proposen un text ideat pensant en el cicle Adéu al cotxe! Com alliberar Barcelona del vehicle privat?. El primer dia del cicle, se’n durà a terme una lectura dramatitzada, dirigida per Ferran Utzet.

Sinopsi

Una veterana escriptora de prestigi en plena crisi existencial, una jove activista social encesa d’indignació i un home que té pressa per arribar a l’hospital on la seva dona acaba de trencar aigües. Tots tres es troben aturats, cadascun sol dins el seu cotxe, en un imprevist i inacabable embús de trànsit. Les urgències vitals i els plans més immediats queden forçosament congelats. El temps es relativitza, les més íntimes seguretats trontollen; tot pren un enfocament nou i el que estava perfectament planificat entra en crisi.

Presentació

Com portar a escena la idea de la reconquesta de l’espai públic? Aquesta, potser, ha estat la principal premissa de la qual parteix aquest projecte.
Un embús en una carretera perduda pot ser l’escenari perfecte per tal que els autors treguin al terreny de joc els seus personatges per esperonar-los. Uns personatges que, frustrats per haver d’interrompre l’assoliment de les seves respectives fites – tots tres fugen d’alguna cosa o pretenen arribar a un punt important de les seves vides -, es veuran obligats a sortir del confort de les quatre finestres del seu cotxe privat i, sense gairebé ni adonar-se’n, aniran ocupant l’espai públic i el compartiran amb els seus dos veïns. S’hi trobaran cara a cara, es miraran als ulls, es discutiran… Es reconeixeran a ells mateixos.
Quin millor regal es pot desitjar quan un no sap com aturar la seva vida ni per respirar-la.

Andreu Rifé

Els autors

Andreu Rifé (Barcelona, 1973). Músic i artista escènic. Té publicats quatre àlbums discogràfics (Premi Enderrock 2010 i 2013) i és autor també de peces teatrals i performàtiques: Terròs, Roba’m la cartera, Cuarto de libra i Què en sap l’aigua de l’èxit? Actualment és Coordinador de l’Obrador de Filosofia de la Sala Beckett.

Emma Riverola (Barcelona, 1965). Escriptora i articulista. Té diverses novel·les publicades. La darrera és El hombre que mató a Messi (Edhasa, 2015). Actualment és columnista del diari El Periódico i de la revista Woman. També ha col·laborat amb el diari El País.

Autors: Andreu Rifé i Emma Riverola
Direcció: Ferran Utzet

Repartiment: Montse Morillo, Teresa Vallicrosa i David Vert

Disseny sonor: Raúl Juan

Una producció de la Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia

Et pot interessar
La cremallera
Martí Sales
Del 20/04/2018 al 22/04/2018
Speaker’s corner
Lectures dramatitzades 'Adéu al cotxe!'
25/04/2018
Motor i veu
Mostra del laboratori del cicle 'Adéu al cotxe!'
Del 12/04/2018 al 15/04/2018
Yo inacabo
de Pablo Rosal
Del 27/04/2018 al 29/04/2018