Lectura dramatitzada

Nuestra relación con la locura

de Salvador S. Sánchez
Data
22/07/2021
Horari

A les 19h

Espai
Parc Central del Poblenou
Preu
Activitat gratuïta amb reserva prèvia

Prenent en consideració la complicada situació que viu l’autoria teatral al nostre país, la Sala Beckett ha atorgat aquesta temporada diversos ajuts a l’escriptura teatral. Ara, presentem el resultat de quatre d’aquests ajuts en el marc de l’Obrador d’estiu en forma de lectura dramatitzada.

Presentació

El setembre de 2008 el meu germà es va tornar boig. Ell tenia vint anys, jo vint-i-tres. De sobte, sense entendre molt bé què passava, em va tocar gestionar la crisi psicòtica del meu germà petit. Endreçar la seva bogeria i també el meu desconcert. Descobrir el vast abisme de la malaltia mental mentre anava descobrint el meu propi germà.

Aquesta obra respon a la necessitat de traduir aquesta experiència en material dramàtic. Per qüestionar la nostra relació amb la bogeria. Per visibilitzar una realitat tan malentesa com arraconada. I per reivindicar la poètica de la bogeria com a font de saviesa, bellesa i sentit de l’humor.

Salvador S. Sánchez

Sinopsi

Un diumenge al matí el César irromp a l’habitació de la seva germana gran. No truca a la porta, parla molt ràpid i necessita diners. Dos minuts després, desapareix amb la seva targeta bancària. Cinc minuts després, la Rocío pensa que alguna cosa no va a l’hora. Deu minuts després, rep una trucada de l’hospital: el seu germà acaba d’ingressar en urgències.

Nuestra relación con la locura explica les dues setmanes posteriors al col·lapse del César. Dues setmanes que la Rocío dedicarà a reconstruir els dies de bogeria del seu germà, intentant entendre els motius de la seva crisi. Dues setmanes que la Rocío dedicarà a refer els camins que va recórrer el César, buscant les diferències entre seny i deliri. Dues setmanes en les quals la Rocío començarà a conèixer el seu germà petit i, alhora, es començarà a conèixer a si mateixa.

Autoria i direcció: Salvador S. Sánchez

Repartiment: Laia Alberch, Eric Balbàs, Lluís Febrer, Cinta Moreno i Laura Vila Kremer

Fotografia: Alexanndra García

Et pot interessar
Lectura dramatitzada XVI Obrador d'estiu
Els ossos de l’irlandès
de Víctor Borràs
08/07/2021
Lectura dramatitzada XVI Obrador d'estiu
Típica autòmat
de Roger Torns
15/07/2021
Lectura dramatitzada XVI Obrador d'estiu
Derecho a pataleta
de Berta Prieto i Lola Rosales
29/07/2021
Lectura dramatitzada XVI Obrador d'estiu
Dramawalker Poblenou Tour
Visita guiada amb autors catalans per diferents espais del Poblenou
Del 14/07/2021 al 28/07/2021