Conferència

Els personatges de Lluïsa Cunillé

Conferència a càrrec de Xavier Albertí
Data
27/01/2021
Horari

A les 18h

Espai
Sala d'assaig
Preu
3€ | Personatges de la Beckett i Comunitat UOC gratuït

La conferència anirà precedida de la lectura dramatitzada de l’obra breu Confessions de Lluïsa Cunillé, a càrrec de Toni Casares.

Aquesta conferència serà una aproximació a un dels elements essencials del teatre de Lluïsa Cunillé: la noció de personatge. Xavier Albertí analitzarà com es construeixen, com es diversifiquen, com evolucionen, quina teatralitat possibiliten o quins espais ideològics volen representar. A part de fer una reflexió global sobre els personatges del teatre de l’autora, s’hi examinaran en més profunditat els personatges de dues de les seves obres: Barcelona, mapa d’ombres i L’ase i la pedra.

Participants

Xavier Albertí

Xavier Albertí és músic, compositor i director d’escena. Ha estat director del Festival d’Estiu de Barcelona Grec (1996-1999) i del Teatre Nacional de Catalunya (2013-2021), i posseeix una extensa trajectòria com a director escènic i musical. El 2008 va fundar amb Lluïsa Cunillé la companyia La Reina de la nit i ha dirigit diverses obres de l’autora, com Islàndia, El bordell, El gat negre o Passatge Gutenberg. També han creat peces conjuntes com Assajant Pitarra o El Dúo de la Africana. La producció teatral de Xavier Albertí ha merescut múltiples premis, el darrer dels quals és el Premi Max de les Arts Escèniques 2018-2019 a la Millor direcció d’escena per Temps salvatge.

Presenta

Josep-Anton Fernàndez

Josep-Anton Fernàndez és doctor en Llengües Modernes per la Universitat de Cambridge, i professor agregat de literatura catalana i estudis culturals a la Universitat Oberta de Catalunya. Entre 1993 i 2006 va ser professor titular d’estudis catalans a Queen Mary, Universitat de Londres, on va fundar i dirigir el Centre for Catalan Studies. Entre 2015 i 2018 va dirigir l’Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull, des d’on va coordinar la xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior. La seva especialitat és la literatura i la cultura catalanes dels segles XX i XXI, els estudis de gènere i sexualitat i la crítica de base psicoanalítica. Entre altres llibres, és autor d’Another Country: Sexuality and National Identity in Catalan Gay Fiction i El malestar en la cultura catalana: La cultura de la normalització 1976-1999, i editor de volums com ara Funcions del passat en la cultura catalana: Institucionalització, representacions i identitat (amb Jaume Subirana). És guanyador del LVIII Premi de poesia Ausiàs March de Gandia (2020), amb el llibre L’animal que parla, que publicarà Edicions 62 el gener de 2021.

Amb la participació de: Xavier Albertí, director del Teatre Nacional de Catalunya

Presenta: Josep-Anton Fernàndez

El cicle Lluïsa Cunillé està organitzat per la Sala Beckett i la Universitat Oberta de Catalunya.

Et pot interessar
Curs
Pier Paolo Pasolini, l’home i l’artista
Curs de divulgació teatral obert a tothom
Del 05/03/2021 al 26/03/2021
El jardí
de Lluïsa Cunillé
Del 13/01/2021 al 31/01/2021
Els subornats
de Lluïsa Cunillé
Del 19/01/2021 al 14/02/2021
Paraula i silenci: el llenguatge en Lluïsa Cunillé
Taula rodona virtual amb la participació d'Helena Buffery, Sharon Feldman i Laurent Gallardo
12/01/2021