Curs

Aquí iría el jodido título del taller

Curs destinat a actrius i actors i a tothom que pugui estar interessat en la creació escènica
Dates
De l'11/07/2022 al 16/07/2022
Horaris
De dilluns a dissabte de 10h a 14h i de 16h a 18h (el dissabte, només matí)
Preu
395€ (dinar inclòs)
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 34h

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

Hem robat una mica bastant el títol a l’artista David Fernández, que va intitular una de les seves peces amb el magnífic Aquí iría el jodido título de la obra. Així doncs, aquest taller sense títol neix amb la idea d’apropiar-nos de tot allò que ens captiva per saltar al terreny de joc amb un paracaigudes teixit de referències de tota mena.

Partint del joc com a element central en l’actuació, es tractarà, en un primer moment, d’endinsar-nos en els gèneres cinematogràfics que ens commouen: el terror, la comèdia romàntica o la ciència-ficció, entre d’altres. La construcció d’estereotips volem que sigui un primer pas a partir del qual iniciarem un procés de deconstrucció que ens permeti entrar en contacte amb dispositius propis de l’escena teatral contemporània: dissociar, abstraure, compondre plàsticament, construir atmosferes, establir noves regles de joc i fer-les saltar tot seguit pels aires. I dubtar, dubtar molt.

En aquest sentit, proposem endinsar-nos en un procés d’experimentació dels límits entre les tasques de la interpretació i aquelles que pertanyen a la del performer. Deixar que la màscara del personatge caigui per fer aparèixer la nostra, convocant així la faceta creativa de cadascun de nosaltres.

L’Obrador d’estiu de la Sala Beckett forma part del GREC 2022 Festival de Barcelona.

Nao Albet

Actor i músic, ha treballat des de molt jove en el teatre amb directors com Calixto Bieito, Josep Maria Pou, Carme Portaceli i Magda Puyo, entre molts altres. També ha participat en les sèries de televisió Ventdelplà (TV3) i Cuéntame (TVE).

En la seva faceta musical, Albet és compositor i toca diversos instruments, entre els quals destaquen el piano, els teclats, la guitarra i el baix, i ha estat cantant i baixista del grup Bumpie Band.

Marcel Borràs

Ha participat en pel·lícules com El diario de CarlotaCruzando el límite o Tres metros sobre el cielo, i en sèries com Cuore, Polseres vermelles, Cites, Sé quién eresTiempos de guerraMatar al padre. L’any 2017 va protagonitzar la pel·lícula Incerta glòria, dirigida per Agustí Villalonga.

Nao Albet i Marcel Borràs han escrit i dirigit, entre altres obres, Democràcia (Premi Butaca al millor text teatral 2010), HAMLE. T.3., Mammon (Premi de la Crítica 2015) i Atraco, paliza y muerte en Agbanäspach, en què també han participat com a actors. L’any 2016 reben el Premio Ojo Crítico de teatre de RNE.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En el cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.

Et pot interessar
Seguir el conill blanc
Taller dirigit a intèrprets, directorxs, dramaturgxs, escenògrafxs, figurinistxs, il·luminadorxs i persones de qualsevol disciplina interessades en el procés creatiu
Del 15/07/2022 al 16/07/2022
Depassar els límits: el paper de l’actor en el paper
Taller per a actors i actrius professionals
Del 11/07/2022 al 16/07/2022
Teatre i ecologia
Curs virtual sobre dramatúrgia i pràctica teatral
Del 18/07/2022 al 20/07/2022