caesen
Curs

Tot depèn del punt de vista

Curs d’iniciació a l’escriptura teatral
Professor: Llàtzer Garcia ,
Dates
Del 09/04/2018 al 25/06/2018
Horaris
Dilluns, de 17h a 20h
Preu
300€
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 30h (el 30/4 i el 21/5 no hi ha classe)

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

Tot personatge té motius per actuar d’una manera o altra. I això serà percebut d’una o altra manera per cada personatge. Perquè cadascun d’ells té un punt de vista particular, propi i intransferible.

En aquest curs o taller ens centrarem en els punts de vista dels personatges. Poder entrar dins el seu cap i mirar el que passa al seu voltant amb els seus ulls. Fer de les nostres obres una suma de diferents i possibles punts de vista. I descobrir com cada escena pot canviar depenent dels ulls amb què es miri. Perquè tots, absolutament tots els punts de vista, són legítims.

A les sessions també analitzarem pel·lícules que són conduïdes per diferents veus, especialment les de Mankiewicz o Kurosawa, les obres de teatre de Brian Friel i les novel·les polifòniques de Jim Thompson, entre d’altres.

Llàtzer Garcia

Ha dirigit Sam –peces curtes de Samuel Beckett- a la Sala Beckett, Al vostre gust de la companyia Parking Shakespeare, l’obra de teatre documental No m’oblideu mai a La Planeta/La Seca, diferents espectacles de poesia i música i concerts de grups com Els Amics de les Arts. Ha codirigit El balneari de Marc Artigau al Festival Temporada Alta 2013.

Ha escrit i dirigit les següents obres: Au revoir, Lumière (2003; premi Ciutat de Sagunt), Sweet nothing (2007; premi Ciutat d’Amposta. Obrador de la Sala Beckett), Vent a les veles (2009; premi Marqués de Bradomín. Círculo de Bellas Artes de Madrid), Ens hauríem d’haver quedat a casa (2010; Festival Temporada Alta, Sala Muntaner), Kafka a la ciutat de les mentides (2011; La Cuina, Festival Grec), La terra oblidada (2012; Premi Ciutat de Gandia. SalaFlyhard, Sala Atrium), La pols (2014; Premi de la Crítica i Premi “Serra d’Or”. SalaFlyhard, La Villarroel, Teatro Fernán Gómez), Sota la ciutat (2015; Temporada Alta, Teatre Lliure), L’última nit del món (2016; SalaFlyhard) i Els nens desagraïts (2017; Premi de la Crítica. Temporada Alta/Sala Beckett), entre d’altres.

Ha signat les adaptacions de Les cròniques Marcianes de Ray Bradbury (2017; Temporada Alta) i, al costat de Ferran Utzet, Sopa de pollastre amb ordi d’Arnold Wesker (2018; Biblioteca de Catalunya).

Ha dirigit la pel·lícula La Pols, estrenada al Festival de Málaga i que posteriorment va fer gira per Europa. Rep el premi del jurat i el premi del públic del festival Nuovo Cinema d’Europa.

Ha impartit tallers i seminaris a la Sala Beckett, l’ESCAC, l’ERAM i al Col·legi del Teatre. Algunes de les seves obres estan traduïdes al castellà i a l’anglès.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Et pot interessar
Curs
Fitness d’escriptura
Curs d’iniciació a l’escriptura teatral
Del 11/04/2018 al 13/06/2018
Curs
Iniciació a la creació en l’univers del teatre d’objectes
Taller d’iniciació obert a qualsevol persona interessada en el teatre d’objectes
Del 04/04/2018 al 07/04/2018
Curs
Més enllà del diàleg
Taller avançat de dramatúrgia
Del 02/05/2018 al 05/05/2018
Curs
Cinc textos (o més) per comprendre el drama contemporani dels últims cinc anys
Curs avançat d’escriptura teatral (però també d'anàlisi i pensament)
Del 08/05/2018 al 19/06/2018
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar