caesen
Curs

Tot depèn del punt de vista

Curs d’iniciació a l’escriptura teatral
Professor: Llàtzer Garcia ,
Dates
Del 09/04/2018 al 25/06/2018
Horaris
Dilluns, de 17h a 20h
Preu
300€
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 30h (el 30/4 i el 21/5 no hi ha classe)

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

Tot personatge té motius per actuar d’una manera o altra. I això serà percebut d’una o altra manera per cada personatge. Perquè cadascun d’ells té un punt de vista particular, propi i intransferible.

En aquest curs o taller ens centrarem en els punts de vista dels personatges. Poder entrar dins el seu cap i mirar el que passa al seu voltant amb els seus ulls. Fer de les nostres obres una suma de diferents i possibles punts de vista. I descobrir com cada escena pot canviar depenent dels ulls amb què es miri. Perquè tots, absolutament tots els punts de vista, són legítims.

A les sessions també analitzarem pel·lícules que són conduïdes per diferents veus, especialment les de Mankiewicz o Kurosawa, les obres de teatre de Brian Friel i les novel·les polifòniques de Jim Thompson, entre d’altres.

Llàtzer Garcia

Com a director d’escena, ha dirigit l’espectacle Sam, peces curtes de Samuel Beckett a la Sala Beckett, Al vostre gust de la companyia Parking Shakespeare i El Balneari de Marc Artigau al Festival Temporada Alta, entre d’altres. També ha dirigit espectacles de poesia i música i concerts de grups com Delikatessen o Els Amics de les Arts.

És autor de les obres de teatre Au revoir, Lumière (Premi Ciutat de Sagunt), Sweet Nothing (2007, Premi Ciutat d’Amposta), Vent a les veles (2008, Premi Marqués de Bradomín. Círculo de Bellas Artes de Madrid), Ens hauríem d’haver quedat a casa (2010, Festival Temporada Alta. Sala Muntaner), Kafka a la ciutat de les mentides (2011, La cuina, Festival Grec), Dos punkis i un vespino (2011, escrita juntament amb Marilia Samper. Teatre Gaudí), La terra oblidada (2012, Premi Ciutat de Gandia. Sala Flyhard), La pols (2014, Premi Crítica de Barcelona, Premi Serra d’Or. SalaFlyhard, La Villarroel, Teatre Fernán Gómez), Sota la ciutat (2015, Festival Temporada Alta. Teatre Lliure) i L’última nit del món (2016, SalaFlyhard). La temporada 2017/18 va estrenar Els nens desagraïts a la Sala Beckett. També és autor de peces breus com Doppelgänger, Ara em toca a mi i Jericó.

També ha treballat d’ajudant de direcció i d’actor.

És el dramaturg i director de la companyia Arcàdia i professor de l’ESCAC. Ha dirigit la pel•lícula La pols, produïda per Astrolabi Films.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Et pot interessar
Curs
Fitness d’escriptura
Curs d’iniciació a l’escriptura teatral
Del 11/04/2018 al 13/06/2018
Curs
Iniciació a la creació en l’univers del teatre d’objectes
Taller d’iniciació obert a qualsevol persona interessada en el teatre d’objectes
Del 04/04/2018 al 07/04/2018
Curs
Més enllà del diàleg
Taller avançat de dramatúrgia
Del 02/05/2018 al 05/05/2018
Curs
Cinc textos (o més) per comprendre el drama contemporani dels últims cinc anys
Curs avançat d’escriptura teatral (però també d'anàlisi i pensament)
Del 08/05/2018 al 19/06/2018
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar