caes
Curs

Fitness d’escriptura

Curs d’iniciació a l’escriptura teatral
Professora: Marilia Samper ,
Dates
De l'11/04/2018 al 13/06/2018
Horaris
Dimecres, de 17h a 20h
Preu
300€
Idioma
Castellà i català
Més informació

Total hores: 30h

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

A escriure se n’aprèn escrivint, i escrivint molt. Aquest curs està destinat a escalfar les idees i a tonificar la creativitat amb la pràctica intensa per tal d’enfortir l’escriptura, i des de la mateixa pràctica, reconèixer, recórrer i aprendre els mecanismes i els pilars fonamentals que sostenen la peça de teatre.

Partint d’exercicis centrats en el diàleg, trobarem fórmules per construir personatges i aprendre a dotar-los d’una veu pròpia. Elaborarem escenes enfocades en la introducció del conflicte com a peça clau del motor de l’acció dramàtica. Treballarem en la construcció de trames per fer progressar l’acció i jugarem amb les estratègies clàssiques per mantenir la dinàmica, com ara el punt de gir, els obstacles, el reconeixement, la revelació, el clímax o l’aparició de línies d’acció secundàries. Finalment, analitzarem i practicarem els finals, el lloc on pren cos la veu de l’autor, per tal d’aprendre a plantejar un discurs sòlid com a eix central de l’estructura dramatúrgica.

Marilia Samper

Llicenciada en Direcció i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona. De la seva obra dramàtica destaquen 405 (Accèssit del Premi Miguel Romero Esteo i del Premi Nacional Marqués de Bradomín, de l’any 2001); Menú del dia (Accèssit del Premi Nacional Marqués de Bradomín, de l’any 2002); Un veritable cowboy (Premi Ciutat de València de teatre en castellà de l’any 2006 i Premi Carlos Carvalho del Concurs Nacional de Dramatúrgia de Porto Alegre, Brasil); Pleasure and Pain (F3dra), estrenada el 2011 a la sala Beckett de Barcelona; Udol, estrenada al Teatre Lliure, dins el Festival Grec del 2012; L’Ombra al meu costat (Sombras), de la qual és també responsable de la posada en escena, al Teatre Nacional de Catalunya, dins el projecte T6 d’autoria contemporània del 2012; i Petits Monstres, per al Festival Grec 2013.

Alguns dels seus espectacles dirigits són You’re pretty and I’m drunk, al Teatre Lliure; Dos punkis i un Vespino, del qual és co-autora; Treballs d’amor perduts, amb la Cia. Parking Shakespeare; Suïcidis, amb la Cia. Poca Cosa Teatre; Si existeix, encara no ho he trobat, de Nick Payne i Pulmons, de Duncan Macmillan, ambdues estrenades a la Sala Beckett de Barcelona.

És una de les autores seleccionades en l’edició 2013-2014 del projecte Fabulamundi, Playwriting Europe, havent estat representada al Teatre Odeón de Bucarest i al Stückemarkt d’Heidelberg.

Els seus últims projectes com a dramaturga i directora són: Línies, una proposta de teatre radiofònic produïda pel Teatre Lliure i Catalunya Ràdio; Milim, espectacle musical per a la companyia Divinas; Kilòmetres, estrenada al maig de 2015 a la sala Planeta de Girona. Ha elaborat la dramatúrgia i la posada en escena dels espectacles Ya!, Romnia y Medusa per a la Companyia de flamenc de Belén Maya. També ha dirigit Pretty, de Neil Labute, a la Sala Villarroel de Barcelona, ​​i Vernissage, de Václav Havel, al Teatre Maldà.

A la Sala Beckett, d’aquesta autora s’hi ha pogut veure F3DRA (Pleasure and Pain) (2011) i Kilòmetres (2016). 

Va ser autora resident de la Sala Beckett durant la temporada 2016-2017, i va escriure L’alegria, estrenada a la Sala Beckett el mes d’octubre de 2017.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Et pot interessar
Curs
Tot depèn del punt de vista
Curs d’iniciació a l’escriptura teatral
Del 09/04/2018 al 25/06/2018
Curs
Iniciació a la creació en l’univers del teatre d’objectes
Taller d’iniciació obert a qualsevol persona interessada en el teatre d’objectes
Del 04/04/2018 al 07/04/2018
Curs
Escena y pensamiento. Hacia una descolonización del lenguaje
Curs de filosofia i teatre
Del 17/04/2018 al 12/06/2018
Curs
Taller de clown
Taller d’introducció al clown
Del 19/03/2018 al 23/03/2018
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar