Espectacle

Cançó per tornar a casa

T de Teatre / Denise Despeyroux
Traductor
Companyia
T de Teatre
Dates
Del 02/07/2019 al 28/07/2019
Horari

De dimarts a dissabte, 21h
Diumenge, 18h.

Durada
1h 30min
Espai
Sala de dalt
Preu
D'11€ a 22€

Col·loqui postfunció el 18/07/2019

Què passa quan es retroben tres “ex actrius” unides per l’èxit i separades pel fracàs? I què passa si en el seu camí es creua un hipnotitzador que fuig de la justícia i que assumeix davant d’elles la falsa identitat d’un dramaturg escocès? T de Teatre, una de les companyies teatrals més populars del país, s’uneix a l’autora i directora Denise Despeyroux per protagonitzar aquesta fantasiosa proposta amb humor i pinzellades de drama.

Sinopsi

Renata, en plena crisi existencial, enreda la Rita i la Greta perquè la vagin a veure al vell casalot heretat de la seva mare en un remot poble català. Vint-i-sis anys enrere, totes tres van ser responsables del primer gran èxit del dramaturg escocès Malcolm Logan; ara no són res. Però el destí vol que, mentre es produeix aquest retrobament, coincideixin dos fets més. D’una banda, el dramaturg cèlebre, que ha estat sempre un llop estepari que fuig de la societat, decideix retirar-se en el cim de la carrera per a anar-se a viure al bosc. D’altra banda, Jonás, hipnotitzador expert, acaba de viure, amb la seva ajudant Valentina, un succés tràgic que el manté pendent d’un judici. Quan les tres amigues i els dos fugitius coincideixin a la taverna del poble, Renata no tindrà cap mena de dubte: aquest home de semblant turmentat és en Malcolm Logan i cal convèncer-lo que escrigui per a elles el seu últim i definitiu èxit. Per la seva banda, Jonás, en plena crisi d’identitat, no deixarà passar aquesta oportunitat de convertir-se en el cèlebre i enigmàtic geni.

Denise Despeyroux i T de Teatre

Denise Despeyroux és una autora, directora d’escena, actriu, docent i guionista amb quinze obres estrenades a sales de Madrid, Barcelona, Buenos Aires i Montevideo. Títols com La Realidad, Carne viva, Los dramáticos orígenes de las galaxias espirales i Un tercer lugar han aconseguit que se la reconegui com una de les veus més singulars i interessants de la dramatúrgia espanyola contemporània. Ara signa Cançó per tornar a casa, la nova producció de les T de Teatre.
La companyia, amb una trajectòria de gairebé trenta anys i més d’un milió d’espectadors, ha creat onze espectacles que van de Petits contes misògins a Com pot ser que t’estimi tant, Delicades, Premis i càstigs o E.V.A.. Han treballat amb alguns dels autors i directors més interessants de l’escena contemporània, entre els quals Alfredo Sanzol, Ciro Zorzoli, Javier Daulte o Julio Manrique.

Aquest espectacle té servei d’acollida d’infants els diumenges

Més informació, aquí.

Autoria i direcció: Denise Despeyroux
Traducció: Sergi Belbel

Repartiment: Mamen Duch, Marta Pérez, Carme Pla,  Jordi Rico i Àgata Roca

Escenografia: Alejandro Andújar
Vestuari: Mamen Duch
Il·luminació: Rubèn Taltavull
Música Original: Pablo Despeyroux
So: Roger Ábalos
Producció executiva: Daniel López-Orós

Ajudantia de direcció: Carles Armengol
Ajudantia d’escenografia: Sergi Corbera
Vídeo: Mar Orfila

Cap tècnic i operador d’il·luminació: Rubèn Taltavull
Maquinista: Jordi Fort
Regidora: Marta Garolera
Transportista: Miguel Yuste
Construcció de l’escenografia: May, Jordi Fort i Pilar Albadalejo

Auxiliar de comunicació: Roberta Romero
Cap d’administració: Emi Rojo
Fotografia: Kiku Piñol, Noemí Elias i Marçal Vaquer
Disseny gràfic companyia: Enric Jardí
Premsa: Marta Suriol i Sandra Costa (La Costa comunicació)

Una producció de T de Teatre, amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració del Grec 2019 Festival de Barcelona

Agraïm la col·laboració de Mola Produccions, Punto Blanco, Museu de les Ciències Naturals de Barcelona, Minoria Absoluta i Televisió de Badalona

Agraïment especial a Albert Ribalta

Et pot interessar
Xerrada
Col·loqui postfunció de ‘Cançó per tornar a casa’
amb Denise Despeyroux i T de Teatre
18/07/2019
Dramatitzar
Taller de creació escènica per a intèrprets i dramaturgs amb una mínima base de formació actoral
Del 15/07/2019 al 20/07/2019
Espectacle
Amor mundi
de Victoria Szpunberg
Del 26/06/2019 al 28/07/2019
Una gossa en un descampat
de Clàudia Cedó
Del 19/09/2019 al 13/10/2019