Espectacle

Crotch

de Catalina Carrasco. Cia Baal
Direcció
Catalina Carrasco
Companyia
Baal Dansa
Dates
Del 23/03/2017 al 26/03/2017
Horari

De dijous a dissabte, 21h

Diumenge, 19h

 

Durada
50 min
Preu
12€

La problemàtica del gènere és molt àmplia, anant des de la (des)igualtat fins a temes d’identitat sexual. La companyia balear Baal, dirigida per Catalina Carrasco, exposarà aquesta situació conjuntament amb el col·lectiu LGBTI Trans* de Barcelona i la presentarà amb fragilitat, provocació, agressivitat, humor i responsabilitat.

L’objectiu és aportar llum i donar visibilitat als cossos, a l’acceptació de la sexualitat. El plantejament és la desaparició del gènere com a solució a la desigualtat entre gèneres. Una experiència innovadora amb un compromís artístic, social i polític.

Crotch forma part del cicle La revolució dels gèneres. La construcció d’estereotips a la ficció.

Sinopsi

Qui ha dit “por”, “vergonya”, “amaga’t”? I una merda! Som cossos visibles, desobedients i dissidents que no volen ser reduïts a les caselles dicotòmiques del gènere ni reprimits per la societat. Pedro Lemebel, escriptor xilè, entenia el cos “com una plataforma que desmunta les simbologies culturals que estructuren la societat, especialment aquelles referents a les divisions entre allò masculí i allò femení”. Crotch és una peça de dansa performance que reflexiona sobre la identitat de gènere.

Cia. Baal

Catalina Carrasco i Gaspar Morey van fundar la Cia Baal el 2012. Formada per ells i altres membres que varien en cadascun dels seus projectes, defineixen el seu llenguatge com Transdansa. Trans, a través de. Els espectacles de la Cia. Baal estan plens de línies transversals que ajunten punts fins a crear un espai multidisciplinari, transfronterer i translúcid. Un llenguatge que no obeeix a la normativitat.

Baal és una fresca i peculiar mirada cap a la dansa. Es deslliguen de convencionalismes per a articular el seu propi llenguatge, exploració del cos amb els seus desitjos, pensaments i emocions. Sempre cercant com establir nous diàlegs amb el públic, sovint fent servir la tecnologia.

La seva primera producció Travelling to Nowhere va guanyar el VI certamen CENIT com a millor espectacle de recerca teatral, i seleccionada per la Red de Teatres Alternatius i l’AECID. Va girar per Espanya, Alemanya, França, Grècia, Mèxic, Europa i Corea. Amb Crotch la companyia Baal obre camins sociopolítics, de gènere, feminisme i transfeminisme, camins que seguiran transitant.

Concepte i direcció: Catalina Carrasco
Assistent de dramatúrgia i revisió de textos (autobiogràfics): Míriam Escurriola

Intèrprets: Catalina Carrasco, Elena Lalucat, Reinaldo Ribeiro i col·lectiu de persones trans* de l’associació Generem (Mar Llop, Patricia Vianor, Tim A.Vidaller, Damián Diaz)

Direcció tècnica i il·luminació: Gaspar Morey

Comunicació i producció: Carmen Buelohá

Amb el suport de FiraTàrrega, Institut de la Llengua i la Cultura de les Illes Balears, El Graner i L’Estruch, i la col·laboració de l’Ajuntament de Palma i diferents associacions i col·lectius LGTBI com Benamics, Generem o EnFemme.

Et pot interessar
Eva i Adela als afores
de Mercè Sarrias
Del 22/03/2017 al 30/04/2017
Limbo
de Míriam Escurriola, Clara Peya, Ariadna Peya i Marc Rosich. Les Impuxibles
Del 30/03/2017 al 09/04/2017
Conferència + Taller La revolució dels gèneres
Noves identitats o l’explosió del sistema binari
Setmana 3
Del 30/03/2017 al 31/03/2017