caesen

Victoria Szpunberg

(Buenos Aires, 1973)

Autora teatral i professora de dramatúrgia a l’Institut del Teatre i a l’Escola Superior de Coreografia de Barcelona. L’any 2000 és convidada a la Residència Internacional del Royal Court Theatre amb la seva primera obra. A partir d’aquell moment, els seus textos s’han estrenat en diversos festivals i teatres nacionals i internacionals. A banda de la seva carrera com a autora, ha col·laborat amb diferents coreògrafs, ha signat dramatúrgies i adaptacions teatrals, ha treballat com a directora i ha escrit peces per a ràdio i instal·lacions sonores. També ha participat en projectes de Teatre i Educació i és col·laboradora de l’Escola de teatre social Patothom. El 2013 va rebre el Premi Max a l’autoria teatral catalana. Entre les seves obres de text destaquen Entre aquí y allá (Lo que dura un paseo), L’aparador (Teatre Nacional de Catalunya, 2003), Esthetic Paradise (Sala Beckett – Festival Grec, 2004), La màquina de parlar (muntatge que també ha dirigit a la Sala Beckett, 2007, i a la Sala PIM de Milà, 2008), El meu avi no va anar a Cuba (Festival Grec – Sala Beckett, 2008), La marca preferida de las hermanas Clausman (Teatre Tantarantana, 2010), Boys don’t Cry (Teatre Lliure, Grec 2012), L’Onzena plaga (Teatre Lliure, 2015) i Balena blava (Teatre Nacional, 2017)

A la Sala Beckett, d’aquesta autora s’hi han pogut veure Esthetic Paradise (2004), La màquina de parlar (2007) i El meu avi no va anar a Cuba (2009). A més a més, Victoria Szpunberg ha impartit nombrosos tallers i seminaris per a dramaturgs a l’Obrador de la Sala Beckett. A part és autora resident de la temporada 2018-2019, estrenarà la seva darrera obra Amor mundi (Festival Grec 2019) i ha guanyat la beca del Laboratorio SGAE per crear el seu proper text.

Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar