Mostra

FESTIVAL IMPORTANT

Els Malnascuts. 9a edició
Dates
Del 20/03/2019 al 31/03/2019
Horari

De dimecres a diumenge a les 19h

Espai
Sala d'assaig
Preu
3€ cada activitat

El laboratori escènic Els Malnascuts ens ofereix una proposta teatral jove, heterogènia i multidisciplinar en els passadissos conceptuals entre la realitat i la ficció.

El FESTIVAL IMPORTANT és la principal cita de Barcelona amb el teatre, la dansa, la música i el ritual del mes de març. És un festival amb una curta tradició que el 2019 s’estrenarà amb la seva primera edició. El FESTIVAL IMPORTANT vol situar-se no només com a principal atracció cultural de l’equinocci de primavera, sinó també com a referència al calendari europeu dels festivals.

La seva denominació pren el nom de la principal ambició amb què s’han trobat els cofundadors d’aquest festival, tots ells joves d’entre 18 i 30 anys.

El FESTIVAL IMPORTANT és promogut per la Sala Beckett dins del marc d’Els Malnascuts, que alhora implica un bon nombre d’artistes plàstics i performers de la ciutat. Amb la seva primera edició, el FESTIVAL IMPORTANT vol ser una finestra oberta al món que presenti des de la ciutat les propostes més interessants.

Dimecres 20 i 27 de març

INSTAL·LACIÓ: La caiguda d’un coco sempre ha estat lligada a l’arbre i el seu fruit, però si ho penses, cap dels dos són davant teu ara mateix. A la instal·lació gaudiràs d’unes vacances d’allò tangible per jugar amb l’espai i creure’t, si tu ho vols, que abans no pensaves tant amb Antananarivo.
Durada: 50 min aprox.

Dijous 21 i 28 de març

CONCERT: Bim! Bam! Sonen les campanes i anuncien la història d’en Pere, un anarquista que més que valent era temerari, més que prudent era un gallina i més que Sant era un farsant. Una adaptació del passatge de les tres negacions segons Sant Lluc, que versiona la Bíblia i aprofundeix en el seu component polític. Una altra comèdia musical que, si no s’entén, com a mínim farà passar una bona estona.
Durada: 1h 5 min

Divendres 22 i 29 de març

OBRA DE TEATRE: Molts satèl·lits ens espien
Reflexió sobre els problemàtics llindars que separen la ficció de la noficció, on convocarem clàssics literaris com Anna Karenina de Lev Tolstoi, El baró rampant d’Italo Calvino o la Scherezade de Les mil i una nits. Què passaria si Emma Rouault (Madame Bovary) i Alonso Quijano (El Quixot), ja pertorbats per haver consumit una elevada dosi de literatura, convisquessin un any en una habitació amb la porta tancada?
Durada: 1h 25min

Dissabte 23 i 30 de març

WORKSHOP: El concepte “workshop” s’utilitza per anomenar un esdeveniment en el qual els assistents poden formar-se sobre un determinat tema de manera intensiva. A diferència d’un altre tipus d’esdeveniment, el workshop promou la participació activa dels assistents. És a dir, qui assisteix a un workshop no es limita a ser espectador o oient, sinó que també intervé en determinades activitats proposades pels organitzadors. El workshop se centrarà en la pregunta: “Reinterpretar o no els clàssics?”. Hem d’adaptar les ficcions clàssiques a lanostra realitat actual? O les hem de respectar per la seva condició de clàssiques?
Durada: 1h 30 min

Diumenge 24 i 31 de març

RITUAL: Al llarg de la història, la humanitat ha necessitat donar resposta a fets inexplicables de la nostra existència mitjançant la creació de narratives plenes de simbologia. La intenció de trobar un sentit al món juntament amb la voluntat de formar part d’un conjunt ha forjat arquitectures, rituals, pràctiques artístiques, normes i formes de relacionar-se. No obstant això, com s’explica avui dia la nostra societat al 2019? A Malnascuts 9, experimentarem la cerimònia del macrocosmos.
Durada: 40min 

Direcció: Georgina Surià
Equip de direcció i dramatúrgia: Quim Carandell, Andrea Cuéllar, Sergi Ducet, Andrea Monje, Georgina Surià i Lluc Valverde

Repartiment: Belén Barenys, Marta Bessa, Blanca B. Möller, Pau Bonet, Gerard Casas, Inés Pertierra, Cristina Martínez, Luciano Palazzo, Laura Roqué, Aina Serena i Federico Zambrino

Espai: Roger Badia, Aina Engelhard, Javi Morera, Sandra Prat i Nil Damià Puig
Coordinació d’espai: Roger Badia
Vestuari: Noemí Galí
Moviment: Bruna Artigal
Música i espai sonor: Carlos Anselmo, Álvar Rosell i Marta Torrella
Audiovisuals: Carlos Robisco
Fotografia: Désirée Gómez
Ajudants de direcció i producció: Adrià Andreu i Èric Pons, assistència de Clara Mata

Estudiant en pràctiques del Màster d’Estudis Teatrals (MUET) de la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Institut del Teatre: Cintia de Luis

Coordinació de la connexió amb P14 (Volksbühne Berlín): Max Grosse Majench

Coordinació Malnascuts: Xavi Gamito, Louise Good, Blai Juanet, Elena Martín, Alba Sáez i Anna Serrano

Agraïments: Centre Cívic Convent de Sant Agustí

Et pot interessar
Andrea pixelada
de Cristina Clemente
Del 14/03/2019 al 14/04/2019
Espectacle
Suite TOC núm 6
de Les Impuxibles, Judith Pujol i María Velasco
Del 20/03/2019 al 14/04/2019
3er Micròfon Obert de la Sala Beckett
Lectura de textos teatrals breus de nova creació
09/04/2019
Espectacle
La lleugeresa i altres cançons
d'Ivan Benet i Víctor Borràs
Del 25/04/2019 al 12/05/2019