Mostra

Frontera

Mostra del Laboratori Dramatúrgic d'Escriptura en Viu (o LABDRAM)
Dates
Del 16/07/2020 al 17/07/2020
Horari

A les 17h

Durada
1h
Espai
Sala d'assaig
Preu
3€ | Personatges de la Beckett gratuït

La POLIS és una ciutat-estat autosuficient regida per LOGOS, la intel·ligència artificial més evolucionada del planeta, dissenyada per crear i mantenir les condicions d’una societat feliç.

A la POLIS hi ha un equilibri perfecte entre natalitat i mortalitat, per la qual cosa no necessita immigració. Només una cerimònia simbòlica anual, FRONTERA, ofereix l’oportunitat a un habitant de l’Externa d’accedir a la POLIS… a canvi que una altra persona en surti.

Frontera es una mostra de creació col·lectiva del Laboratori Dramatúrgic d’Escriptura en Viu al voltant de la Intel·ligència Artificial. Generada a partir d’escriptures improvisades en grup i d’altres processos de creació col·lectiva, ens planteja una hipòtesi gens irreal ni llunyana sobre el nostre futur.

Frontera és també un interrogant que qüestiona fins a quin punt estem deixant en mans dels algoritmes les decisions més importants. Per bé que no necessitem comprendre com funciona una calculadora per acceptar-ne els resultats, acceptaríem decisions més complexes sense entendre-les? És veritablement artificial un LOGOS o respon a biaixos humans?

“Esto es cierto: te mueres, te vas a morir, te vamos a morir, por una poderosa e indiscutible razón que ha establecido una inteligencia superior a todos nosotros.”

“¿Vas a dejar en manos de un cerebro tóxico y fácilmente manejable el destino final de tu pensamiento? ¿Vas a conformarte con una red neuronal de caricias infantiles que mutan en horribles tajos en la piel por pura deformación de traumas?”

“Mis hijos hablan, yo escucho. Os daré lo que necesitéis, no lo que me pidáis. Porque no está en vuestra mano saber lo que os hace falta”

Creat per: Yaiza Ares, Angelita Balcázar, Joana Brabo, Triana Doce, Juan Pablo Fuentes, Pablo Macho, Ximena Marsé, Xavi Oribe, Mar Pawlowski, Mireia Rey, Adriana Segurado, Dante Sorgentini, Alba Teixidó, Carla Torres, Laura Verazzi, Marcos Xalabarder i Marta Xalabarder

Direcció i interpretació de la mostra: Angelita Balcázar, Triana Doce, Juan Pablo Fuentes, Ximena Marsé, Xavi Oribe, Mireia Rey, Dante Sorgentini, Laura Verazzi i Marcos Xalabarder

Et pot interessar
Nova normalitat, vella normativitat?
Amb Sira Abenoza, Roger Bernat i David Fernàndez
20/07/2020
Lectura dramatitzada XV Obrador d'estiu
Bisos blaus
de Roc Esquius
21/07/2020
Lectura dramatitzada XV Obrador d'estiu
Qui estigui lliure
de Xavi Buxeda
23/07/2020