Taula rodona

Identitat i família

Data
07/03/2023
Horari

A les 18h

Espai
Sala de dalt
Preu
3€ | Personatges de la Beckett i Comunitat UOC gratuït

Un diàleg obert sobre la dificultat de construir, d’aixecar una identitat pròpia en un entorn familiar convuls i la facilitat d’alienació de la pròpia identitat en aquest procés.

Les característiques d’aquest entorn familiar ens acostaran al tractament actual de la sexualitat i, més específicament, a les narratives sobre l’abús sexual infantil, en diferents artefactes culturals populars, com ara les sèries de plataformes de televisió, pòdcasts o xarxes socials.

Els elements formals, el llenguatge i la posada en escena ens portaran a analitzar aquestes narratives seguint el desenvolupament del personatge.

Aquesta xerrada forma part del cicle La família (o la família?), una proposta per reflexionar sobre el concepte de família des de diferents perspectives: els imaginaris, les relacions, les vulnerabilitats, les estructures socials, el món laboral, els sentits, les emocions…

Participants

Pía Laborde-Noguez

Co-traductora i actriu de l’espectacle Una niña es una cosa a medio formar. Va realitzar els seus estudis d’interpretació a la Royal Academy of Dramatic Art de Londres, sent la primera dona mexicana a graduar-se a la prestigiosa escola. Ha actuat per a la companyia de teatre Dremthinkspeak Theatre amb l’espectacle In the Beggining was the End que va ser representada a Somerset House de Londres. Ha participat a 5 Days in March i Current Location de l’escriptor japonès Toshiki Okada, ambdues dirigides per Bertrand Lesca, i a Trust de l’escriptor Falk Ritcher, dirigida per Jude Christian. Se l’ha pogut veure a la pel·lícula Los Paisajes, juntament amb Darío Yazbek Bernal i Sebastián Aguirre.

Juan Miranda

Director de l’espectacle Una niña es una cosa a medio formarArtista, creador i investigador. La seva pràctica se situa en la intersecció entre el teatre, les arts visuals i la performance. Després de completar estudis a Buenos Aires, obté la Llicenciatura en Direcció Escènica i Dramatúrgia a l’Institut del Teatre de Barcelona. Ha completat el Màster DAS Theatre-Universitat de les Arts d’Amsterdam amb el suport d’una Beca de la Fundació “La Caixa”. Ha dirigit 1000 EYES de Mazlum Nergiz (Finalista del Premi Théâtre 13, París, 2021), Una niña es una cosa a medio formar d’Eimear McBride, Mon fils marche juste un peu plus lentement d’Ivor Martinic, Sapucay, Werner o el azul de los orígenesBoquitas Pintadas de Manuel Puig i Micrología Segunda. Ha col·laborat amb Nao Albet & Marcel Borràs a Los Esqueiters i Atraco, paliza y muerte en Agbanäspach. Des de 2009 codirigeix la companyia Chroma Teatre a Barcelona.

Maria Olivella Quintana

Coordinadora de la Unitat d’Igualtat de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). És doctora en Antropologia per la Universitat Rovira i Virgili i màster en Estudis de Gènere i Desenvolupament per la Universitat de Sussex. Activista feminista, ha dedicat tota la seva trajectòria a abordar temàtiques com la desigualtat de gènere, la interseccionalitat i els drets sexuals i reproductius, mitjançant un enfocament interdisciplinari, a partir dels camps de la ciència política, l’antropologia i la psicologia social. Fora del món acadèmic, ha treballat en aquestes temàtiques com a consultora i com a responsable tècnica per a agències regionals, organitzacions internacionals i organitzacions sense ànim de lucre.

Gemma San Cornelio Esquerdo


Professora de disseny i comunicació als Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). És directora acadèmica del màster universitari de Disseny, Identitat Visual i Construcció de Marca. Investiga sobre cultura visual en entorns digitals; imatges i narratives generades pels usuaris a les xarxes socials a internet, i més darrerament en formes d’activisme medioambiental i mobilització social a les xarxes. És coordinadora del grup de recerca Mediaccions (estudis crítics en cultura, disseny i comunicació en xarxa) de la UOC.

Amb Pía Laborde-Noguez (Co-traductora i actriu de l’espectacle Una niña es una cosa a medio formar), Juan Miranda (Director de l’espectacle Una niña es una cosa a medio formar), Maria Olivella Quintana (Coordinadora de la Unitat d’Igualtat de la UOC) i Gemma San Cornelio Esquerdo (Professora de disseny i comunicació als Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la UOC)

Fotografia: Iris Muñoz

Et pot interessar
Una niña es una cosa a medio formar
d’Eimear McBride
Adaptació: Annie Ryan
Del 01/03/2023 al 12/03/2023
Els Encantats
de David Plana
Del 09/03/2023 al 09/04/2023
Les maleïdes
de Sergio Baos
Del 22/03/2023 al 02/04/2023
Lectura dramatitzada
Miracle – Lectura dramatitzada
d'Enis Maci
14/04/2023