Curs

Els materials

Taller de recerca escènica dirigit a actors i actrius, ballarins/-es, directors/-es i dramaturgs/-gues
Professor: Pablo Messiez ,
Dates
Del 16/07/2018 al 21/07/2018
Horaris
De dilluns a dissabte de 10h a 14h i de 15:30h a 17:30h (el dissabte, només matí)
Preu
380€ (amb dinar inclòs)
Idioma
Castellà
Més informació

Total hores: 34h

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

 

 

Descomptes i promocions
Descripció del curs

El director que aquesta temporada ha emocionat els espectadors del Teatre Lliure amb El temps que estiguem junts ve a la Beckett a impartir un taller de recerca escènica.

Què fem quan fem teatre? A què ens dediquem? Què seria pertinent entrenar per estar en escena? Quins són els nostres materials?

La finalitat d’aquest taller serà aturar-nos cada dia en una qüestió diferent de l’àmbit escènic (el temps, l’espai, la presència, els sentits, la paraula) i anar-ne descobrint les repercussions possibles segons si l’atenció roman en un material o en un altre.

Pensant l’actuació com una posada en relació més que com un mostrari d’habilitats, ens ocuparem d’anar veient com el cos i la paraula es veuen afectats pel moviment de l’atenció d’un material a un altre. Intentant suspendre el judici, amb una curiositat que no pretengui entendre, fora coma sinó descobrir alguna cosa que desconeix, ens deixarem endur pel pur desig de tornar a saber en què consisteix estar en escena.

Nota: aquest taller és eminentment pràctic i inclourà tant exercicis d’interpretació com de composició que haurà de fer tothom (tant intèrprets com dramaturgs i directors).

Bibliografia suggerida:

BRESSON, Robert: Notas sobre el cinematógrafo (Ed. Ardora)
CHILLIDA, Eduardo: Escritos (Ed. La Fábrica)

L’Obrador d’estiu de la Sala Beckett forma part del GREC 2018 Festival de Barcelona.

Pablo Messiez

Pablo Messiez debuta l’any 2007 com a dramaturg i director amb Antes, una versió molt lliure de Frankie i la boda, de Carson McCullers. En aquell moment, Messiez ja portava més de 20 anys sobre els escenaris com a intèrpret, participant, entre altres, en l’espectacle Un hombre que se ahoga de Daniel Veronese (versió de Les tres germanes d’Anton Txékhov).

L’any 2010 estrena Muda (obra d’autoria pròpia que es va representar dues temporades a la Sala Pradillo de Madrid). El Teatro Fernán Gómez el convida a inaugurar la seva nova Sala Dos i produeix Ahora el gener del 2011. Aquell mateix any, estrena Los ojos, nova obra de la seva autoria. L’any 2012 estrena al Festival de Otoño en Primavera Las criadas, adaptació del clàssic de Jean Genet, i porta a escena Las plantas per a la primera edició del Fringe Madrid.

El 2013 estrena al Festival de Otoño en Primavera Las palabras. El 2014 crea, per encàrrec del Festival Internacional de Teatro Clásico de Almagro, Los brillantes empeños, a partir de textos del Segle d’Or espanyol. El 2015 dirigeix La piedra oscura d’Alberto Conejero (pel qual rep el Premi Max a la millor direcció i millor espectacle) i estrena el seu text Los bichos. Un any més tard estrena La distancia, versió escènica de la novel·la Distancia de rescate de Samanta Schweblin, i dos textos propis: Ningún aire de ningún sitio i Todo el tiempo del mundo.

El 2018 escriu i dirigeix per a la Kompanyia Lliure El temps que estiguem junts, que estrena al Teatre Lliure (Premi de la Crítica Jove – Jurat Nova Veu 2018) i és nominat als premis Valle-Inclán pel seu muntatge d’He nacido para verte sonreír. Aquest mateix any, estrena al Teatro San Martín de Buenos Aires la versió escènica de Cae la noche tropical de Manuel Puig.

El 2019 és convidat pel Teatro de la Zarzuela de Madrid a dirigir la seva versió de La verbena de la Paloma i aquell mateix any escriu i dirigeix Las Canciones. El seu darrer muntatge ha estat Los días felices de Samuel Beckett per al Centro Dramático Nacional.

Ha publicat Asymmetrical-Motion; Notas sobre pedagogía y movimiento -en coautoria amb Lucas Condró-, Las palabras de las obras (recull de part dels seus textos), El tiempo que estemos juntos, Las canciones i El texto infinito, tots editats per Continta Me Tienes.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Et pot interessar
En tinc prou amb mi mateix per encarnar el personatge?
Taller d'interpretació
Del 16/07/2018 al 20/07/2018
Què us fa tanta por?
Seminari avançat d'escriptura teatral
Del 08/07/2018 al 14/07/2018
Escola d'estiu XIII Obrador d'estiu
ICAF (International Community Arts Festival)
Escola d’estiu
Del 22/07/2018 al 27/07/2018