Curs

Històries Trans: noves maneres de representar l’arquetip Trans (Primera part)

Laboratori de gènere
Professor: Pol Galofre ,
Dates
Del 23/11/2018 al 23/11/2018
Horaris
Divendres de 16h a 20h
Preu
Abono del curso: 60€ (7 talleres). Pago único.
Més informació

Informació per inscripció i tallers: espaidebut@gmail.com

Descripció del curs

Com s’han representat fins ara els personatges Trans a la narrativa audiovisual? Ha arribat l’hora que ens ocupem de l’espai en què se’ns representa? I en aquest espai, hi ha lloc per als nostres cossos no binaris o es tracta només d’una estratègia més de màrqueting?

En aquest taller veurem i analitzarem els diferents arquetipus trans que es troben a la narrativa audiovisual i que han passat i passen a formar part del nostre imaginari col·lectiu.

A través de pel·lícules com The Crying Game, Ace Ventura: Pet Detective o Boys don’t Cry analitzarem arquetipus de personatges trans femenins, com ara la «Trans assassina» o la «Trans patètica». Enumerarem els tropos narratius més freqüents a l’hora d’abordar les històries trans i posarem el focus en la manca d’arquetipus i anàlisis actual dels personatges trans masculins i els recents no binaris.

Pol Galofre

Pol Galofre Molero (Barcelona, 1987) és graduat en cinema i audiovisuals (especialitzat en so i documental). També és activista trans i feminista i actualment és un dels dinamitzadors i coordinadors de l’Espai Trans i de Cultura Trans. Juntament amb Miguel Missé ha editat el llibre Políticas Trans – Una antología de textos desde los estudios trans norteamericanos (EGALES, 2016). Ha dirigit el curt documental Feines per gent valenta, per a l’Ajuntament de Barcelona, i el curt ​Les Coses que Importen, premiat al festival ​Dona’m cine.

Ha treballat com a coordinador de projectes a La Xixa, fem comunitat. Actualment és docent en el Màster Gènere i Comunicació de la UAB i formador des del Col·lectiu i+ en l’àmbit de la diversitat sexual i de gènere amb perspectiva interseccional, on també treballa com a tècnic de gestió de projectes. Col·labora també estretament amb La Bonne, Centre de Cultura de Dones, tant a nivell activista com de tècnic de so.

Informació important

Informació per inscripció i tallers: espaidebut@gmail.com

Et pot interessar
Curs
Teatreteràpia per a l’empoderament personal
Laboratori de gènere
Del 02/11/2018 al 02/11/2018
Curs
Habitant-me
Laboratori de gènere
Del 16/11/2018 al 16/11/2018
Curs
Històries Trans: noves maneres de representar l’arquetip Trans (Segona part)
Laboratori de gènere
Del 30/11/2018 al 30/11/2018
Curs
L’escriptura com a eina de creació. Introducció a la dramatúrgia
Laboratori de gènere
Del 14/12/2018 al 14/12/2018