Curs

Teatreteràpia per a l’empoderament personal

Laboratori de gènere
Professora: Mar Arnau Gonga ,
Dates
Del 02/11/2018 al 02/11/2018
Horaris
Divendres de 16h a 20h
Preu
Abonament del curs: 60€ (7 tallers). Pagament únic.
Més informació

Informació per inscripció i tallers: espaidebut@gmail.com

Descripció del curs

Aquesta sessió es planteja com un taller vivencial, pràctic i participatiu: un conjunt de jocs, exercicis i tècniques particulars que busquen fer de l’activitat teatral una eina eficaç per a la comprensió i la recerca de solucions a problemes socials, enfortint el sentiment de comunitat i creant una reflexió que porti a l’acció fora del taller. Per tal d’aconseguir-ho, utilitzarem diverses tècniques del Teatre de l’Oprimit, el Teatre Playback i la Dramateràpia.

Per la seva naturalesa, aquest treball ajuda a eliminar els sentiments d’aïllament: la singularitat de cada persona és reconeguda i afirmada mentre es construeix i s’enforteix la connexió amb les altres persones com a part d’una comunitat.

Estructura

  • Ice breakers – Presentacions + exercicis per potenciar la cohesió grupal i generar un espai segur a l’aula.
  • Sociometria – Dinàmiques on descobrim més sobre les persones que participen al taller i comencem a compartir experiències i emocions pròpies amb les quals treballar posteriorment.
  • Teatre Imatge + Teatre Playback – Tècniques on explorem les temàtiques sorgides i comencem a portar les emocions al cos, utilitzant llenguatges teatrals/corporals per tal d’integrar-les i començar a treballar-les.
  • Teatre de l’Oprimit – Compartim històries personals i aprofundim en les emocions per tal d’apoderar les persones que participen en el taller, dotant-los d’eines amb què autogestionar-les i assajant noves maneres d’enfrontar les possibles situacions d’opressió que ens hem trobat/trobem.
  • Tancament – Concloem assegurant-nos que tothom està en un estat segur i acomiadem el taller.
Mar Arnau Gonga

De família d’artistes, Mar Arnau Gonga passa els primers anys de la seva vida entre assajos i actuacions, corrent per l’escenari i viatjant amb la companyia del seu pare per tot el país, admirant i somniant la màgia del teatre. Quan creix, decideix posar en pràctica la seva vocació i inicia la seva carrera en el món del teatre, diplomant-se en Art Dramàtic a l’Escola Cuarta Pared de Madrid l’any 2007.

Sentint la necessitat d’explorar el teatre no sols com a entreteniment, sinó com a eina de transformació, Mar Arnau viatja a Londres, on passa uns anys formant-se en teatre social, teatre participatiu i teatre terapèutic. Obté el Certificat Universitari en Dramateràpia de la Worcester University i realitza la formació professional de Teatre Fòrum amb Adrian Jackson, així com diversos cursos de Psicodrama i Teatre de l’Oprimit.

Els últims anys aprofundeix sobretot en el Teatre Playback, continuant la seva formació a l’Escola de Teatre Playback del Regne Unit (amb mentors com Veronica Needa, Fra Zeller o Aviva Apel-Rosenthal), formant part com a membre regular de la companyia Queer Playback Theatre i actuant amb vàries companyies angleses (Mirror Mirror o London Playblack Threatre, entre altres).

Informació important

Informació per inscripció i tallers: espaidebut@gmail.com

Et pot interessar
Curs
Viure davant la càmera
Laboratori de gènere
Del 05/10/2018 al 05/10/2018
Curs
Habitant-me
Laboratori de gènere
Del 16/11/2018 al 16/11/2018
Curs
Històries Trans: noves maneres de representar l’arquetip Trans (Primera part)
Laboratori de gènere
Del 23/11/2018 al 23/11/2018