Espectacle infantil

Demèter

d'Agrupación Señor Serrano
Dates
Del 05/02/2022 al 13/02/2022
Horari

Dissabte a les 16:30h i a les 18:30h

Diumenge a les 12:30h

Durada
50 min
Espai
Sala d'assaig
Preu
10€

Espectacle per a nens i nenes de 7 a 11 anys

Sinopsi

Demèter equilibra la natura. Entre els boscos salvatges i la terra conreada, entre les estacions on la terra és estèril i aquelles on la natura reneix. Un dia el rei Erisícton talla una alzina protegida per Demèter i desencadena la ira de la deessa. Demèter castiga Erisícton a patir una fam sense fi. Ell, incapaç de saciar-se, porta a la ruïna la seva comunitat.

Sabem que els recursos naturals són finits, però què justifica i què no l’explotació d’aquests? En quina mesura? Què o qui té legitimitat per marcar els límits? És just que la riquesa aconseguida per l’extracció de recursos naturals afavoreixi més a unes persones que a d’altres? El tercer volum del Projecte Olympus té com a protagonistes a Demèter, Erisícton, els boscos d’alzines, la desforestació amazònica, les botigues de roba low-cost, els telèfons mòbils i l’extermini d’animals per fer les hamburgueses del súper.

Agrupación Señor Serrano van ser companyia resident de la Sala Beckett la temporada 2020-21.

Projecte Olympus és una sèrie teatral basada en una visió crítica i desenfadada dels mites grecs destinada a nenes i nens, perquè puguin gaudir de l’espectacle en autonomia sense la presència dels pares a sala. Una porta d’entrada per als més joves al món de la mitologia, on hi trobarem històries antigues revisades i connectades amb l’actualitat. La proposta també vol despertar en els adults una nova lectura dels mites a través dels ulls dels seus fills. El tercer i últim volum de la sèrie està dedicat a Demèter.

Aquest espectacle forma part del cicle Planeta Persona. Els límits de la crisi climàtica que proposem per posar en valor veus, accions, reflexions i formes de vida que poden ajudar-nos a comprendre i eixamplar els límits d’aquesta situació. Com recuperar un futur? Com desafiar uns temps de catàstrofes? Com construir nous mons en comú?

Creació i dramatúrgia: Agrupación Señor Serrano – Olympus Kids

Performance: Jofre Carabén

Música: Roger Costa Vendrell
Realització de maquetes i vestuari: Lola Belles
Directora de producció: Barbara Bloin
Productora executiva: Paula Sáenz de Viteri
Director tècnic i disseny de llums: David Muñiz
Tècnic Olympus Kids: Arnau Ribell i Alerm
Fotografia: Olympus Kids
Management: Art Republic

Una producció d’Agrupación Señor Serrano amb el suport de la Sala Beckett, el Departament de Cultura de la Generalitat, el Centro de Cultura Contemporánea CondeDuque i la Mostra d’Igualada.

Et pot interessar
Espectacle
Una dent sota el coixí
de Cristina Clemente
Del 30/10/2021 al 14/11/2021
Animal negre tristesa – 2022
d'Anja Hilling
Del 26/01/2022 al 06/03/2022
Salvació
Total Imminent
Immediata Terrestre i Col·lectiva
de Tim Crouch
Traducció: Adriana Nadal
Del 26/01/2022 al 20/02/2022
Dels intestins una soga i del cul un sac de gemecs
d'Íntims Produccions i David Climent
Del 09/03/2022 al 03/04/2022