CA ES
Conferència

Democràcia i pluralisme cultural. L’ús dels espais públics

A càrrec de Joaquim Brugué i Joan Gómez
Data
30/10/2018
Horari

A les 19h

Espai
Sala de dalt
Preu
3€ | Personatges de la Beckett i comunitat UOC: gratuït

Els espais públics de les ciutats són llocs preferents d’expressió de la democràcia. Una polifonia de veus omplen aquests escenaris públics amb representacions superposades, de les quals els ciutadans en som alhora els actors i l’audiència, i on, a vegades, s’hi manifesten els conflictes socials, econòmics, culturals, religiosos o nacionals entre diversos col·lectius.

Davant d’això, pren rellevància el debat sobre si els espais públics són escenaris convenientment neutrals davant el pluralisme social. Per a uns, la neutralitat es revela excessivament empeltada dels interessos i l’hegemonia cultural d’ aquells que governen les institucions. Per a d’ altres, la pluralitat amenaça en convertir els espais públics en àmbits de confrontació, camps de batalla pels quals esdevé impossible transitar de forma despreocupada. Reflexionarem sobre els reptes que suposa respondre aquests diversos enfocaments i conflictes, que poden ser entesos alhora com l’expressió de la vitalitat de les democràcies i com un risc per la seva pervivència.

Aquesta conferència forma part del cicle Terrors de la ciutat. Escenaris de conflicte i por i de la Biennal de Pensament Ciutat Oberta de Barcelona.

Joaquim Brugué

Joaquim Brugué i Torruella (Barcelona, 1963) és llicenciat en Ciències Econòmiques (UAB), Diploma en Data Analysis for Social Sciences (Essex University) i doctor en Ciència Política i de l’Administració (UAB). Estades de recerca a les Universitats d’Oxford i Cambridge. Ha desenvolupat la seva activitat docent i investigadora en els àmbits de la gestió pública, el govern local, la innovació democràtica i l’anàlisi de polítiques públiques. Entre 2004 i 2008 ha estat Director general de Participació Ciutadana al Govern de la Generalitat de Catalunya, i entre 2009 i 2014 Director del Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP). També ha presidit l’Associació Espanyola de Ciència Política (AECPA) entre 2015 i 2017. Actualment, és catedràtic de Ciència Política a la Universitat de Girona (UdG).

Joan Gómez

Joan Gómez i Segalà (Barcelona, 1973) és llicenciat en sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha col·laborat amb l’equip Investigacions en Sociologia de la Religió en la recerca del Mapa Religiós de Catalunya, publicat en el llibre Les altres religions. Minories religioses a Catalunya (Mediterrània, 2004). Actualment és tècnic de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya i secretari del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa. Formador sobre gestió de la diversitat religiosa per a professionals de l’ensenyament, serveis socials i cossos policials. Membre de Justícia i Pau i col·laborador de la revista Dialogal.

Et pot interessar
Blues
de Sergi Pompermayer
Del 03/10/2018 al 04/11/2018
Ofici de tenebres
de Joan Rusiñol
Del 04/10/2018 al 04/11/2018
Lectura dramatitzada Terrors de la ciutat
Des del desert
d'Albert Vilalta
08/11/2018
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar