Conferència

Democràcia i pluralisme cultural. L’ús dels espais públics

A càrrec de Joaquim Brugué i Joan Gómez
Data
30/10/2018
Horari

A les 19h

Espai
Sala de dalt
Preu
3€ | Personatges de la Beckett i comunitat UOC: gratuït

Els espais públics de les ciutats són llocs preferents d’expressió de la democràcia. Una polifonia de veus omplen aquests escenaris públics amb representacions superposades, de les quals els ciutadans en som alhora els actors i l’audiència, i on, a vegades, s’hi manifesten els conflictes socials, econòmics, culturals, religiosos o nacionals entre diversos col·lectius.

Davant d’això, pren rellevància el debat sobre si els espais públics són escenaris convenientment neutrals davant el pluralisme social. Per a uns, la neutralitat es revela excessivament empeltada dels interessos i l’hegemonia cultural d’ aquells que governen les institucions. Per a d’ altres, la pluralitat amenaça en convertir els espais públics en àmbits de confrontació, camps de batalla pels quals esdevé impossible transitar de forma despreocupada. Reflexionarem sobre els reptes que suposa respondre aquests diversos enfocaments i conflictes, que poden ser entesos alhora com l’expressió de la vitalitat de les democràcies i com un risc per la seva pervivència.

Aquesta conferència forma part del cicle Terrors de la ciutat. Escenaris de conflicte i por i de la Biennal de Pensament Ciutat Oberta de Barcelona.

Et pot interessar
Blues
de Sergi Pompermayer
Del 03/10/2018 al 04/11/2018
Ofici de tenebres
de Joan Rusiñol
Del 04/10/2018 al 04/11/2018
Lectura dramatitzada Terrors de la ciutat
Des del desert
d'Albert Vilalta
08/11/2018