Curs

La faula política

Curs avançat d'escriptura dramàtica
Professora: Lola Blasco ,
Dates
De l'11/07/2017 al 15/07/2017
Dies
De dimarts a dissabte
Horaris
De 10h a 14h i de 15:30h a 17:30h (el dissabte, només matí)
Preu
250€ (dinar inclòs)
Més informació

Total hores: 28h
Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descomptes i promocions
Descripció del curs

Lola Blasco és la guanyadora del Premio Nacional de Literatura Dramática 2016 del Ministerio de Cultura per Siglo mío, bestia mía.

En èpoques de desencant, la recerca de la màgia, d’“allò que pot ser”, és un dels pocs caps als quals podem aferrar-nos els creadors. Una època de fanatisme religiós, d’execucions públiques, de terror, d’intolerància i de muralles només es combat amb cavallers errants. Proposo que ens convertim en “quixots” del nostre temps, proposo que, per salvar-nos del tedi, siguem capaços de veure la nostra realitat amb ulls nous, amb la sorpresa de qui hi veu per primera vegada (és a dir, amb ingenuïtat, cosa que no ha de confondre’s, en cap cas, amb la ignorància). En aquest taller d’escriptura dramàtica abordarem la faula política com a gènere. Sèneca deia de les faules que aquesta mena d’escrits al·legòrics és peculiar dels períodes en què als escriptors els manca la llibertat necessària per emetre els seus pensaments amb absoluta franquesa. Tot i així, les faules resulten de gran interès per tal que el teatre polític serveixi al seu objectiu i fan que aquesta mena de teatre no resulti caduc abans d’hora en deixar per escrit la seva realitat. En aquestes sessions investigarem els límits del teatre document i revisarem el teatre polític i les dificultats de traslladar la veritat a escena, amb l’objectiu de construir constel·lacions crítiques del nostre temps.

Aquest curs s’impartirà en castellà.

L’Obrador d’estiu de la Sala Beckett forma part del GREC 2017 Festival de Barcelona.

Lola Blasco

És dramaturga, directora d’escena i actriu. Ha publicat una desena de textos teatrals i n’ha estrenat una vintena, tant en teatres públics com privats. El seu treball es defineix pel compromís polític i per la incorporació dels nous llenguatges al fet escènic. La seva obra ha estat traduïda al polonès i ho està essent al francès i a l’anglès. També ha estat invitada al Deutsches Theater de Berlín.

Com a directora, la seva última obra, La armonía del silencio, ha estat produïda per la Generalitat Valenciana i s’ha representat a la sala principal del Teatro Español de Madrid. Actualment, prepara l’estrena de Fuegos, que dirigirà Nina Reglero, per a La Nave (Teatro Calderón de Valladolid), i Marie, que dirigirà Aída Argüelles i en què participarà també com a actriu.

Lola Blasco és també professora de la Universidad Carlos III, on imparteix classes de Literatura i d’Escriptura teatral en el departament d’Humanitats.

Entre els seus reconeixements més importants, destaca el Premio Nacional de Literatura Dramática el 2016 per la seva obra Siglo mío, Bestia mía.

Informació important

L’admissió es farà segons l’ordre d’arribada de les sol·licituds i la valoració del currículum, que cal enviar (amb fotografia inclosa), omplint el formulari de la dreta.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs, que cal abonar en el termini d’una setmana un cop rebut el mail d’acceptació corresponent.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se a un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.

Et pot interessar
Conversa, diàleg, digressions i màquina de conversa: al voltant de la paraula
Curs avançat d’escriptura dramàtica
Del 06/07/2017 al 08/07/2017
Del subconscient a la pàgina
Curs avançat d’escriptura dramàtica
Del 10/07/2017 al 12/07/2017
Cada moment de la vida quotidiana és polític
Curs avançat d’escriptura dramàtica
Del 13/07/2017 al 15/07/2017