Espectacle

L’Empestat

de Jordi Oriol
Dates
Del 06/04/2018 al 29/04/2018
Horari

Divendres i dissabte, 20:30h

Diumenge, 18:30h

No hi ha funció el divendres 13/04

Durada
50 min
Espai
Sala de baix
Preu
De 9€ a 18€

L’Empestat és una personal reescriptura de La tempestat de Shakespeare (1611), que es va estrenar al Festival Temporada Alta el passat 2015. Amb aquest espectacle Jordi Oriol recupera Shakespeare per fer-ne una revisió, posant-se de nou sota les mans de Xavier Albertí, i aquest cop acompanyat de l’actor i músic Carles Pedragosa, que alhora interpreta en directe la Sonata nº 17 de Beethoven, justament titulada La tempesta.

Sinopsi

Caliban (l’home-salvatge) i Ariel (l’esperit de l’aire, caracteritzat per la música) són els únics habitants d’una illa, fins que el savi Pròsper i la seva filla Miranda hi acaben naufragant, com també -anys més tard- tot un seguici de la cort de Nàpols i Milà. Pròsper els educa, els civilitza, els dóna paraules i els capacita de raó; els ensinistra. Els esclavitza amb el seu poder d’imposició de justícia i ordre. I això encén als dos el seu desig de llibertat i, per tant, el seu anhel de rebel·lió. Fins que a la fi, com a la resta de personatges, Pròsper els perdona. I després d’alliberar-los, s’embarca amb la resta de naufragats i –imaginem- Caliban i Ariel tornen a restar sols a l’illa. Aïllats però alliberats. Alliberats però aïllats. Ara, però, amb la consciència d’un món “més enllà” que desitgen abastar. Un món per conquerir. Amb la paraula neix la raó, la  consciència… i amb aquesta, l’avarícia i la necessitat d’aclaparar. La paraula és una plaga. I la pesta… és silenci.

Espectacles i activitats escèniques “de velocitat reduïda”

Els espectacles que us proposa la Sala Beckett dins el cicle Adéu al cotxe! Com alliberar Barcelona del vehicle privat? no aborden directament el tema de la mobilitat urbana o la necessitat de repensar-ne les condicions, però, cadascun a la seva manera, són exemple d’una determinada manera de concebre la comunicació escènica, amb especial respecte per la dimensió humana, artesanal, pausada, interactiva i creativa de la relació entre actors i espectadors.

Autoria: Jordi Oriol
Direcció: Xavier Albertí
Intèrprets: Jordi Oriol i Carles Pedragosa

Vestuari: Sílvia Delagneau
Il·luminació: Alex Aviñoa
Espai: Alex Aviñoa i Sílvia Delagneau
Construcció de l’espai: Dani Poy i Joan Galí
Disseny de so: Roc Mateu
Cap tècnic: Albert Glas
Fotografia: Sílvia Poch
Ajudant direcció: Albert Arribas
Producció executiva: Helena Font

Agraïments: Neus Masó, Marc Permanyer, Alícia Gorina, Pep Arumí, Andreu Mateo i Pascualin estructures.

Una producció d’Indi Gest, OSIC (Oficina de Suport a la iniciativa Cultural) i Temporada Alta Girona/Salt – Festival de Tardor de Catalunya 

Amb la col·laboració de l’Auditori de Sant Martí i Auditori Atrium de Viladecans

Projecte sorgit d’En RESiDÈNCiA, organitzat per l’Institut de Cultura de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona conjuntament amb la Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia

Espectacle guanyador del Premi BBVA de Teatre 2017

Et pot interessar
Granotes
d'Oriol Morales
Del 06/04/2018 al 08/04/2018
La cremallera
Martí Sales
Del 20/04/2018 al 22/04/2018
Yo inacabo
de Pablo Rosal
Del 27/04/2018 al 29/04/2018
Una estona de silenci
Meditació abans dels espectacles
Del 06/04/2018 al 27/04/2018