Lectura dramatitzada

El combat del segle

de Denise Duncan
Traductor
Data
24/07/2020
Horari

A les 18h

Espai
Sala de dalt
Preu
Activitat gratuïta amb reserva prèvia

Sota el títol “El Grec que ens esperava”, podrem gaudir de quatre obres que hauríem pogut veure a diferents teatres de Barcelona, si el Festival Grec s’hagués pogut celebrar tal com estava previst. Les podrem conèixer com si es tractés del primer dia d’assaig de l’obra, amb els actors asseguts al voltant de la taula i amb les explicacions corresponents dels equips artístics implicats.

Sinopsi

Un boxejador nord-americà arriba a la Barcelona de principis de segle XX. Es diu Jack Johnson i ha estat el primer afroamericà que s’ha proclamat campió mundial de pesos pesats. Es va enfrontar a Jim Jeffries en l’anomenat “Combat del segle” i, contra tot pronòstic, el va guanyar. Una victòria contra el racisme. Johnson va haver de pagar un preu elevat pel seu triomf: una sentència injusta que el va fer abandonar el seu país natal. I encara que a Barcelona troba uns aires diferents, potser més lliures, a Jack Johnson el persegueixen els fantasmes del seu passat i el record del seu rival, Jim Jeffries.

L’autora resident de la temporada 2019-20 a la Sala Beckett ens parla sobre el racisme, les conseqüències de l’èxit, l’amor, la vida i el destí a partir de la història d’un boxejador al Paral·lel a principis de segle passat.

.
Aquesta activitat serà retransmesa per streaming via Youtube

Autoria i direcció: Denise Duncan
Traducció al català: Marc Rosich

Amb: Queralt Albinyana, Àlex Brendemühl, Armando Buika, Andrea Ros i Yolanda Sikara

Una producció de la Sala Beckett, el Grec 2020 Festival de Barcelona, el Centro Dramático Nacional i el Teatre Principal de Palma

Et pot interessar
Lectura dramatitzada XV Obrador d'estiu
Els gossos
de Nelson Valente
13/07/2020
Lectura dramatitzada XV Obrador d'estiu
Història d’un senglar
de Gabriel Calderón
15/07/2020
Pedro Páramo
de Juan Rulfo
Dramatúrgia de Pau Miró
20/07/2020
Lectura dramatitzada XV Obrador d'estiu
Qui estigui lliure
de Xavi Buxeda
23/07/2020