Xerrada

Les condicions de la creativitat

Diàlegs sobre el cervell: ciència i art
Data
19/10/2017
Horari

A les 19h

Espai
Sala d'assaig
Preu
3€ (Personatges de la Beckett i comunitat UOC gratuït)

Què és la creativitat? Com es genera? Per què no és igual per a tothom? En aquesta primera conversa s’aportarà el coneixement científic bàsic sobre com està format el nostre cervell, com funciona, evoluciona amb els anys i es transforma amb les interaccions externes. Un cop explicats els fonaments del funcionament del cervell, els nostres científics acompanyats d’un creador artístic entraran a discutir un tema més complex i encara amb moltes incògnites: la creativitat.

Ponents: José Sanchis Sinisterra (dramaturg), Diego Redolar (neurocientífic de la UOC) i Xaro Sánchez (psiquiatra, Cap del Servei de Patologia Dual de Novadic-Kentron i GGz Breburg (addiccions i salut mental) a Holanda, divulgadora científica i artista visual).

Modera: Octavi Planells, divulgador científic responsable de buscaciencia.cat.

Diàlegs sobre el cervell: ciència i art

Dins del cicle Les condicions del cervell es proposen tres converses científiques sobre tres àmbits clau i controvertits al voltant de cervell: la creativitat, la memòria i el patiment mental. En totes elles comptarem amb científics que ens explicaran l’estat de l’art i els reptes que encara queden per resoldre. També es donarà espai a altres veus, expertes i no científiques, que aportaran una visió diferent de la temàtica per tal d’enriquir la reflexió conjunta. També hi haurà la possibilitat de plantejar dubtes o reflexions des del públic assistent.

El cicle Les condicions del cervell està organitzat per la Sala Beckett i la UOC, amb la col·laboració de la Fundació Pasqual Maragall, de l’associació Amical Wikimedia i de l’Institut Cajal

Et pot interessar
Les condicions de la memòria
Diàlegs sobre el cervell: ciència i art
26/10/2017
Les condicions del patiment mental
Diàlegs sobre el cervell: ciència i art
02/11/2017
L’alegria
de Marilia Samper
Del 11/10/2017 al 12/11/2017
Psicosi de les 4.48
de Sarah Kane
Del 01/11/2017 al 12/11/2017