Xerrada

Les condicions de la memòria

Diàlegs sobre el cervell: ciència i art
Data
26/10/2017
Horari

A les 19h

Espai
Sala d'assaig
Preu
3€ (Personatges de la Beckett i comunitat UOC gratuït)

Conversa que presentarà des del punt de vista neurocientífic els diferents tipus de memòria, com es construeix, perquè tenim records quan sentim una olor familiar, però també entrarem en les causes conegudes de la pèrdua de memòria i algunes de les malalties relacionades amb ella. No deixarem passar la oportunitat per parlar dels aspectes centrals de la cura de pacients i familiars en aquests casos i de les necessitats de recerca científica relacionada per seguir avançant de la mà dels experts de la Fundació Pasqual Maragall.

Ponents: Cristina Maragall (portaveu Fundació Pasqual Maragall), Luis Miguel Martínez (neuròleg de la Fundació Pasqual Maragall) i Diego Redolar (neurocientífic de la UOC).
Modera: Octavi Planells, divulgador científic responsable de buscaciencia.cat.

Diàlegs sobre el cervell: ciència i art

Dins del cicle Les condicions del cervell es proposen tres converses científiques sobre tres àmbits clau i controvertits al voltant de cervell: la creativitat, la memòria i el patiment mental. En totes elles comptarem amb científics que ens explicaran l’estat de l’art i els reptes que encara queden per resoldre. També es donarà espai a altres veus, expertes i no científiques, que aportaran una visió diferent de la temàtica per tal d’enriquir la reflexió conjunta. També hi haurà la possibilitat de plantejar dubtes o reflexions des del públic assistent.

El cicle Les condicions del cervell està organitzat per la Sala Beckett i la UOC, amb la col·laboració de la Fundació Pasqual Maragall, de l’associació Amical Wikimedia de l’Institut Cajal

 

Et pot interessar
Les condicions de la creativitat
Diàlegs sobre el cervell: ciència i art
19/10/2017
Les condicions del patiment mental
Diàlegs sobre el cervell: ciència i art
02/11/2017
L’alegria
de Marilia Samper
Del 11/10/2017 al 12/11/2017
Psicosi de les 4.48
de Sarah Kane
Del 01/11/2017 al 12/11/2017