Curs

Fitness d’escriptura

Curs d’iniciació a l’escriptura teatral
Professora: Marilia Samper ,
Dates
Del 23/01/2023 al 13/03/2023
Horaris
Dilluns de 17h a 20h
Preu
285€
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 24h (8 sessions)

 

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

A escriure se n’aprèn escrivint, i escrivint molt. Aquest curs està destinat a escalfar les idees i a tonificar la creativitat amb la pràctica intensa per tal d’enfortir l’escriptura, i des de la mateixa pràctica, reconèixer, recórrer i aprendre els mecanismes i els pilars fonamentals que sostenen la peça de teatre.

Partint d’exercicis centrats en el diàleg, trobarem fórmules per construir personatges i aprendre a dotar-los d’una veu pròpia. Elaborarem escenes enfocades en la introducció del conflicte com a peça clau del motor de l’acció dramàtica. Treballarem en la construcció de trames per fer progressar l’acció i jugarem amb les estratègies clàssiques per mantenir la dinàmica, com ara el punt de gir, els obstacles, el reconeixement, la revelació, el clímax o l’aparició de línies d’acció secundàries. Finalment, analitzarem i practicarem els finals, el lloc on pren cos la veu de l’autor, per tal d’aprendre a plantejar un discurs sòlid com a eix central de l’estructura dramatúrgica.

Marilia Samper

Llicenciada en Direcció i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona. Alguns dels seus textos teatrals són 405, accèssit del Premio Miguel Romero Esteo i del Premio Marqués de Bradomín 2001; Menú del dia, accèssit del Premio Miguel Romero Esteo i del Premio Marqués de Bradomín 2002; Un verdadero Cowboy, Premi Ciutat de València 2006 i Premi Carlos Carvalho del VI Concurs Nacional de Dramatúrgia de Porto Alegre, Brasil; i F3dra, pleasure and pain, estrenat el 2011 a la Sala Beckett. Udol, estrenada al Teatre Lliure, dins del Festival Grec del 2012; L’Ombra al meu costat, de la qual també és responsable de la posada en escena, dins del projecte T6 d’autoria contemporània el 2012; Pequeños Monstruos, pel Festival Grec 2013.

També signa la direcció dels seus textos Línies, que es va presentar al Teatre Lliure dins del projecte Ones lliures; Milim, espectacle musical per a la Companyia Divines; Kilòmetres, estrenat el maig de 2015 a la Sala Planeta de Girona; i El que no es diu, estrenat a la Sala Beckett el 2021.

Sota la seva direcció també ha estrenat You’re pretty and I’m drunk al Teatre Lliure de Montjuïc, dintre del cicle Assaig Obert; Dos Punkis i un Vespino al Teatre Gaudí Barcelona; Treballs d’amor perduts amb la Companyia Parking Shakespeare; Suïcides, de la Cia. Poca Cosa Teatre; Si existeix, encara no ho he trobat i Pulmons, totes dues amb Sixto Paz Produccions i estrenades a la Sala Beckett de Barcelona.

És una de les autores seleccionades en l’edició 2013 – 2014 del projecte Fabulamundi, Playwriting Europe, i ha estat representada al Teatre Odeón de Bucarest i al Stückemarkt de Heidelberg.

Col·labora amb la dramatúrgia i la posada en escena de la Companyia de flamenc de Belén Maya, amb la qual ha signat els espectacles Ya! (Ensayos) Romnia.

La seva obra Umbre s’estrena el 2017 al Teatre Nacional de Bucarest com a part del repertori teatral del teatre.

Durant la temporada 16-17 és seleccionada autora resident de la Sala Beckett, residència fruit de la qual va néixer el text L’Alegria, estrenat el 2018.

A l’octubre de 2019 estrena a escala mundial Un verdadero Cowboy al teatre Dimitris Horn d’Atenas.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En el cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.

Et pot interessar
Curs
Basat en fets reals: escriure des de la realitat
Curs d’iniciació a l’escriptura teatral
Del 24/01/2023 al 28/03/2023
Curs
Com crear tensió? (Tensió dramàtica i antidramàtica)
Curs avançat de dramatúrgia
Del 25/01/2023 al 29/03/2023
Curs
Com millorar la teva obra
Curs avançat d’escriptura teatral
Del 09/02/2023 al 16/03/2023
Curs
«Aquests éssers que habiten dins de nosaltres»
Curs avançat de dramatúrgia
Del 14/03/2023 al 16/03/2023