caesen
Curs

Quines són les veritables normes? (De la forma dramàtica a la forma oberta)

Curs d'iniciació a l'escriptura teatral
Professora: Victoria Szpunberg ,
Dates
Del 10/07/2017 al 15/07/2017
Dies
De dilluns a dissabte
Horaris
De 10h a 14h i de 15:30h a 17:30h (el dissabte, només matí)
Preu
350€ (dinar inclòs)
Més informació

Total hores: 34h
Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descomptes i promocions
Descripció del curs

Victoria Szpunberg, autora de La màquina de parlar, Boys don’t Cry o L’onzena plaga, oferirà les eines bàsiques per començar a escriure teatre.

Recorregut pels conceptes bàsics de la dramatúrgia acompanyat d’exercicis pràctics d’escriptura, amb un èmfasi especial en el diàleg entre les normes que planteja la convenció teatral i la visió personal de cada participant.

El teatre com a espai on desenvolupar la pròpia imaginació, els límits del llenguatge i de la representació.

Aquest curs s’impartirà en català.

L’Obrador d’estiu de la Sala Beckett forma part del GREC 2017 Festival de Barcelona.

Victoria Szpunberg

Autora teatral i professora de dramatúrgia a l’Institut del Teatre i a l’Escola Superior de Coreografia de Barcelona. L’any 2000 és convidada a la Residència Internacional del Royal Court Theatre amb la seva primera obra. A partir d’aquell moment, els seus textos s’han estrenat en diversos festivals i teatres nacionals i internacionals. A banda de la seva carrera com a autora, ha col·laborat amb diferents coreògrafs, ha signat dramatúrgies i adaptacions teatrals, ha treballat com a directora i ha escrit peces per a ràdio i instal·lacions sonores. També ha participat en projectes de Teatre i Educació i és col·laboradora de l’Escola de teatre social Patothom. El 2013 va rebre el Premi Max a l’autoria teatral catalana. Entre les seves obres de text destaquen Entre aquí y allá (Lo que dura un paseo), L’aparador (Teatre Nacional de Catalunya, 2003), Esthetic Paradise (Sala Beckett – Festival Grec, 2004), La màquina de parlar (muntatge que també ha dirigit a la Sala Beckett, 2007, i a la Sala PIM de Milà, 2008), El meu avi no va anar a Cuba (Festival Grec – Sala Beckett, 2008), La marca preferida de las hermanas Clausman (Teatre Tantarantana, 2010), Boys don’t Cry (Teatre Lliure, Grec 2012), L’Onzena plaga (Teatre Lliure, 2015) i Balena blava (Teatre Nacional, 2017)

A la Sala Beckett, d’aquesta autora s’hi han pogut veure Esthetic Paradise (2004), La màquina de parlar (2007) i El meu avi no va anar a Cuba (2009). A més a més, Victoria Szpunberg ha impartit nombrosos tallers i seminaris per a dramaturgs a l’Obrador de la Sala Beckett. 

Szpunberg va ser autora resident de la Sala Beckett durant la temporda 2018-19. Amor mundi és el text escrit durant aquest període i va ser estrenat al juny del 2019 dins del Festival Grec de Barcelona.

Informació important

L’admissió es farà segons l’ordre d’arribada de les sol·licituds i la valoració del currículum, que cal enviar (amb fotografia inclosa), omplint el formulari de la dreta.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs, que cal abonar en el termini d’una setmana un cop rebut el mail d’acceptació corresponent.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se a un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.

Et pot interessar
Curs
De la pàgina en blanc a la representació: a la recerca del vincle entre dramaturgs i intèrprets
Curs avançat d’escriptura dramàtica
Del 06/07/2017 al 10/07/2017
Curs
La faula política
Curs avançat d'escriptura dramàtica
Del 11/07/2017 al 15/07/2017
Curs
Conversa, diàleg, digressions i màquina de conversa: al voltant de la paraula
Curs avançat d’escriptura dramàtica
Del 06/07/2017 al 08/07/2017
Curs
Del subconscient a la pàgina
Curs avançat d’escriptura dramàtica
Del 10/07/2017 al 12/07/2017
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar